İzmir’de Junevil Miyelomonositik Lösemi(JMML) tanısı konulan ve ilik nakli için 2,5 ay gibi az bir zamanla yarışan Öykü Arin ve tüm lösemili hastalar için ülkenin dört bir yanında kök hücre bağışında bulundu.
Halkevleri, minik Öykü için  bu kez yaşatmak için yola çıkıyoruz diyerek, "Öykü ve tüm lösemili hastalar için, bu yeni yılda aynı düşe yolculuk etmeye ne dersiniz? Aldığınız nefesi, sürdürdüğünüz yaşamı, tattığınız tüm güzellikleri hiç tanımamış olsanızda bir insana, belki de bir çocuğa pay etmeye var mısınız? Haydi gelin, iliklerimizi bu kez dayanışmanın sıcaklığıyla ısıtalım!  Her neredeysen orada; Donör ol, umut ol ve asla vazgeçme!" mesajı yayınladı.

Kök Hücre bağışı kampanyasına nasıl katkı sunabilirim? 
*Bulunduğunuz yere en yakın Gönüllü Verici Merkezi ve kent merkezlerinde sabit bulunan Kan Alma Merkezi’nde kök hüçre bağışında bulunabilirsiniz. 
*Kampanyamız kapsamında kök hücre bağışı etkinlikleri düzenleyebilir, 70 bağışçı kişiyi bir araya getireceğiniz bir yere (iş yeri, mahalle, okul, veya etkinliği düzenlediğiniz alana) Kızılay’dan araç talep edebilirisiniz.  
*Sosyal medya hesaplarınızdan “donör ol” kampanyasını kamuoyunda duyurmamızı sağlayabilirsiniz. 
*Eşinizi dostunuzu bağışçı olması konusunda ikna edebilirsiniz. 

 

Editör: Haber Merkezi