Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF tarafından yayınlanan rapora göre dünyada şu anda 2.1 milyar insanın temiz bir şekilde sağlanan suya erişimi yok, 844 milyon insana temel su içme hizmeti sağlanamıyor.
263 milyon kişi ise evlerinin yarım saat uzağından su taşıyor ve 159 milyon kişi hala yüzey su kaynaklarından arıtılmamış su içiyor.

İZSU Tüm Bel Sen temsilciliği, bu dramatik tabloyu ortadan kaldırmanın bütün insanlığın ortak sorumluluğu olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı;

"Öncelikle suyun bütün canlılar için yaşamsal bir kaynak olduğu ve bu anlamda suya erişimin temel bir insan hakkı olduğu değerlendirildiğinde bu sorunun çözümünün ne kadar aciliyet gerektirdiği açıktır.

Önümüzdeki süreçte böylesine yaşamsal bir kaynak üzerinden yeni çatışmaların ve savaşların yaşanmaması için yeryüzündeki su kaynaklarının adil bir şekilde dağıtımı ve kullanımı konusunda bütün ülkelerin ortak sorumluluk içerisinde davranılması kaçınılmazdır.

Bu anlamda bütün insanların sağlıklı suya ulaşabileceği ve bu yaşamsal kaynağın ülkeler arasında adil olarak paylaşılabildiği bir yeryüzü dileğiyle Dünya Su Günü'nü kutluyor, suyu insanların ve tabiatın kullanımına kazandıran suyun emekçilerine şükranlarımızı sunuyoruz."

Editör: Haber Merkezi