Olay, geçen 8 Mart'ta Buca 921 Sokak'taki evde meydana geldi. 62 yaşındaki emekli Ali İleri, bir yıldır birlikte yaşadığı ifade edilen 47 yaşındaki Nermin Akçay ile para yüzünden tartıştı. İddiaya göre Nermin Akçay, çekmeceden aldığı bıçakla Ali İleri'ye saldırdı. Başını elleriyle kapatan İleri, bıçakla hafif yaralandı. 

Ali İleri, elinden aldığı bıçakla Nermin Akçay34 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Polis Merkezi'ne giderek teslim olan İleri, gözaltına alındı. Tutuklanan Ali İleri hakkında, 'Kasten adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İLGİLİ HABER: Yargıtay, kadın cinayetinde cezai ehliyet istedi

İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan 5'inci duruşmaya tutuklu sanık Ali İleri, ölen Nermin Akçay'ın kız kardeşleri Şermin Ekizler ve Şerife Çakmak ile tarafların avukatları katıldı. 

Duruşma Savcısı Selim Berber, mütalaasında, sanığa tahrik indirimi uygulanmamasını ve müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Ölen kadının yakınlarının avukatı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın avukatı ise mütalaaya katılmadıklarını belirterek, sanığın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, karar verilmek üzere duruşmayı erteledi.

DURUŞMA SONRASI AÇIKLAMA

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, duruşma çıkışında öldürülen Nermin Akçay'ın yakınları ile birlikte İzmir Adliyesi dışında basın açıklaması yaptı. Abla Şerife Çakmak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya, davaya bakanlık olarak müdahil oldukları için teşekkür ederek, "Sanık kendisini kızkardeşime bekar olarak tanıttı. Kardeşimi 39 yerinden hunlarca bıçakladı. Sanığın avukatı da aynı konuları ısıtıp ısıtıp önümüze getiriyor. Benim kız kardeşimin iki çocuğu öksüz kaldı. Ciğerlerimiz yandı. Böyle caniler en ağır cezaya çarptırılsın" diye konuştu.

İLGİLİ HABER: Yargıtay, kadın cinayetinde cezai ehliyet istedi

Editör: Haber Merkezi