İZ GAZETE- İzmir Hayvan Hakları Meclisi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde bir vegan korteji kurulacağını ifade etti. Yürüyüşün Alsancak ÖSYM önünde saat 18:30'da yapılacağı ifade edilirken yapılan açıklamada, 'Yeryüzünde tüm türlerin özgürlüğü için mücadele vermeye devam edeceğiz' denildi.

'HİÇBİR ZULÜM BİRBİRİNDEN BAĞIMSIZ DEĞİLDİR'

Yapılan açıklamada, "Hiçbir zulüm birbirinden bağımsız değildir.  Ataerkil sistemde hayvanların  katledilmesi,şiddet görmesi sömürülmesi, kadınların yaşadığı şiddet,sömürü,katliamlar ile aynı değil fakat benzerdir. Bugün ayni olan şey ise faillerdir o da erkek egemen sistemin ta kendisidir.  8 Mart'a giderken kadınların, LGBT+ların, işçilerin,emekçilerin özgürluğünü, yaşamıni savunduğumuz gibi bunun yanında hayvan özgürluğünden de bahsetmemiz gereklidir" denildi.

"Biliyoruz ki bugün hayvan özgürlüğü için mücadele etmezsek erkek şiddeti kendini sürekli yenileyecek ve tüm kazanımlarımızın üstünde gölgesi kalacaktır" ifadeleri kullanılarak, "Bunun için yalnızca insan türünün değil tüm türlerin özgürlüğü için ve asıl olarak erkek egemen tahakkümü yıkmak için kadının metalaşmasını tümden yok etmek için bu mücadeleyi vermemiz gerekiyor. Failleri tanıyoruz; Yeryüzünde tüm türlerin özgürlüğü için mücadele vermeye devam edeceğiz. Ya tüm türlerin kurtuluşu ya yok oluş!" denildi. Açıklamanın sonunda 'Ortak bir yaşam için vegan ol' çağrısı yapıldı.

Editör: Haber Merkezi