İZ GAZETE- İZMİR’in Menemen ilçesinin beş mahallesini içerisinde barındıran yaklaşık 50 bin nüfuslu Asarlık’a kargo firmalarının araçları girmiyor. İz Gazete’nin edindiği bilgiye göre; söz konusu sıkıntıya dair Menemen Belediyesi ile beş farklı kargo şirketinin müdürleri ile söz konusu sıkıntıya dair bir toplantı gerçekleştirdi. Ancak toplantıdan olumlu bir sonuç çıkmadı.

Asarlık bölgesinde kargo firmalarının araçlarının girmemesi neticesinde bölgede yaşayan ve kargosu bulunan vatandaşlar “Şubeden alın” denildiği öğrenildi. Asarlık bölgesinde şu anda sadece PTT Kargo hizmet veriyor.

İLAÇLAR DAHİ GİDEMİYOR

İz Gazete’ye konuşan Menemen Belediye Başkan Danışmanı Görer ise kargo şirketlerinin Asarlık konusunda keyfi bir durumun söz konusu olduğunu ifade ederek “Şu anda Asarlık’a kargo araçları girmiyor. İlaçlar dahi eczanelere dağıtılamıyor” diye konuştu.

AKSOY: ASARLIK MENEMEN’DİR

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada Asarlık bölgesine kargo şirketlerinin hizmet götürmemesini ayrımcılık ve ötekileştirme olarak nitelendirdi. Menemen’in yerleşim alanı açısından en büyük yerlerinden birinin Asarlık olduğuna dikkat çeken Serdar Aksoy, “İlgili kargo firmalarına konuyla alakalı tarafımızca gerekli girişimler yapılmış olmasına rağmen sonuç alınamamıştır. Önümüzdeki süreçte de bu tavırlarında değişim olmazsa belediyemiz yasal olarak gerekli yaptırımları kendilerine uygulayacaktır. Şu iyi bilinmelidir ki; Asarlık Menemen’dir” ifadelerini kullandı.