Kaza, geçen yıl 12 Aralık'ta İzmir- Çeşme Otoyolu Seferihisar Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Çeşme'den Narlıdere yönüne seyir halinde olan Yavuz Turşak yönetimindeki 35 DEE 83 plakalı minibüs, kontrolden çıkarak önünde giden Patrick Clarke yönetimindeki 35 GD 0142 plakalı otomobile arkadan hızla çarptı. Kazayı görenler durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontroller sonrası, yaralanan otomobil sürücüsü Patrick Clarke, minibüs sürücüsü Yavuz Turşak ve toplam 12 kişi hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan, minibüste bulunan Ergün Gültepe (48), Ahmet Özbek (37), Halis Ökmen (46), Yılmaz Özgün (43) ve Melik Telek (54) yaşamını yitirdi. Tedavi sonrası gözaltına alınan minibüs sürücüsü Yavuz Turşak tutuklandı. Turşak ve diğer aracın sürücüsü Clarke hakkında dava açıldı.

'DİĞER SÜRÜCÜ BANA ÇARPTI' DEDİ

İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya 'Birden fazla kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin de yaralanmasına neden olmak' suçundan 2- 15 yıl arasında hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Yavuz Turşak, avukatı Ali Baylan, tutuksuz sanık Patrik Clarke ve ölenlerin yakınları katıldı. Ölen 4 kişinin yakını sanıktan şikayetçi olmadıklarını söyledi. Bir kişinin yakınları ise şikayetçi olduklarını belirtti.

Mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumu Trfafik İhtisas Dairesi'nden gelen raporu okudu. Raporda Yavuz Turşak'ın 'asli' kusurlu, Patrik Clarke'nin ise 'tali' kusurlu olduğu belirtildi. İfade veren Yavuz Turşak, "Benim kazada herhangi bir kusurum yok. Diğer araç sürücüsü bana çarptı. Kazdan ben sorumlu değilim. Asıl mağdur benim. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından sanık Yavuz Turşak'ı önce 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ardından duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezasını 8 yıl 4 ay'a indirdi. Diğer sanık Patrick Clarke'ın ise beraatine karar verildi. Sanığın avukatı Ali Baylan, kararın temyizi için Yargıtay'a başvuracaklarını söyledi.

Bahri KARATAŞ/İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi