Gülsen Candemir / İZ GAZETE - İzmir’deki öğretmenler, Eğitim-Sen şubelerinin düzenlediği 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü etkinliğinde bir araya geldi. İzmir Fuar Açıkhava Tiyatrosunda gerçekleşen konser etkinliğine katılan öğretmenler hem stres attı hem de açığa alınan, ihraç edilen meslektaşları ile bir araya geldi.

Fuar Açıkhava tiyatrosundaki öğretmenler günü etkinliğine Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da katılırken, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, yaptığı konuşmasında tüm KESK üyelerine mücadelede kararlılık mesajları verdi. İzmir’deki emek ve demokrasi güçlerinin de katıldığı konser etkinliğine halay ve sloganlar damgasını vurdu.

SESİMİZİ KISMAYA AKP’NİN GÜCÜ YETMEYECEK

Bozgeyik “İşine, onuruna sahip çıkan bıkmadan yılmadan mücadele eden değerli kamu emekçileri hepinizi saygı ile selamlıyorum’ diyerek konuşmasına başlayıp AKP’nin 15 Temmuz sonrası kamu alanında KHK’lar ile yaptığı darbenin yarattığı tabloyu ortaya koydu. İzmir’de dört konfederasyonun kararı ile 29 Aralık’ta greve çıkan öğretmenlerin ‘Çocuklar ölmesin’ talebinin cezalarla karşıladığını söyleyen KESK Eş Genel Başkanı, baskılara asla boyun eğmediklerini, bundan sonra da eğmeyeceklerini ifade etti. Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın işlerine geri dönme mücadelesinin iktidarı korkuttuğunu söyleyen Bozgeyik, onların seslerini kısmaya azla gücünün yetmeyeceğini ifade etti.

Konuşmasında “Ayşe öğretmen bir suç işlediyse biz de o suçu işledik” diyen Bozgeyik, ‘Çocuklar ölmesin’ dediği için yargılandığı davada 4 Ekim günü hapis cezası onaylanan Ayşe Çelik’e sahip çıktıklarını ifade etti.

Direne direne kazanacağız; KHK’lar gidecek biz kalacağız; Nuriye Semih onurumuzdur sloganlarının atıldığı etkinlik; Mikail Aslan, Fuat Saka ve Suavi’nin birbirinden çok beğenilen ezgileri eşliğinde halaylarla sürdü.

Editör: Haber Merkezi