İZGAZETE - İzmir’de 4 ay önce birçok camiden Çav Bella çalınmasının ardından tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan Banu Özdemir 17 Eylül sabah 10:00’da hakim karşısına çıkacak. Mahkeme öncesi açıklama yapan CHP eski İl Başkan Yardımcısı konunun esas mağduru olduğunu belirttiği açıklamasında siyasi kimliği üzerinden bir algı operasyonu gerçekleştirildiğini ve hukuksuzca alıkoyulduğunu belirtti. Özdemir açıklamada ‘mücadelemi sonuna dek sürdüreceğim’’ dedi.

Banu Özdemir’in açıklaması;

‘Bildiğiniz üzere, Mayıs ayında vahim ve kabul edilmesi manen imkansız olan ve kimliği belirsiz kişilerce İzmir'in farklı ilçelerinde camilerden şarkı çalındığında, konuya dikkat çekmek için yetkilileri göreve davet ederek paylaşım yapmış, bunun üzerine siyasi kimliğim üzerinden yaratılan bir algı operasyonu sonucunda hiç bir suçum yok iken haksızca ve hukuksuzca özgürlüğümden alıkonularak, bayrami ailemden ve sevdiklerimden ayrı cezaevinde geçirmiştim. Aradan 4 ay geçmesine rağmen asıl failler halen bulunamadı. Ancak tutuksuz yargılandığım davada, tüm yerel/ulusal haber kanallarında ve sosyal medyada binlerce kişi tarafından yapılan paylaşımları, kınamadan paylaşmış olmamın suça kastimi gösterdiğini söyleyen iddianame sebebiyle 17 Eylül sabah 10:00'da hakim karşısına çıkacağım.

Konunun esas mağduru olarak devam eden yargı süreci sebebiyle sabır ve sükunet içinde sessizliğimi korumaya gayret ettim ve etmekteyim. Hak, Hukuk ve adalet mücadelemi de sonuna dek sürdüreceğimi ve bu yolda dostlarıma, halkıma ve adalete dair inancımı kaybetmeyeceğimi bir kez daha söylemekten onur duyarım.’

Editör: Haber Merkezi