AKP Selçuk İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programında konuşan Mahmut Atilla Kaya, CHP İzmir İl Başkanı Alaatin Yüksel'in ağlamasını şu sözlerle eleştirdi: "CHP, Cumhuriyet'in kurucu iradesinin ortaya koyduğu ilkeleri çoktan terk etti. Defalarca söyledik, kanıtlarla, belgelerle ispatladık. Her fırsatta, PKK'nın siyasi uzantısı olan HDP için can simidi olan bir CHP'den söz ediyoruz. Alaattin Yüksel partisinin gerçekleriyle yüzleşsin. Sonra da kendi hallerine kırk gün kırk gece ağlasın. Ağlamadan önce bütün Türkiye'nin gözleri önünde, ekranlarda 'Biz hapiste hasta yatan PKK'lıya da gittik, DHKP-C'liye de gittik. Hiç ayrım yapmadık' diyen, PKK'lılara 'Hendek kazan arkadaşlar' şeklinde hitap eden Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu düşünsün. 'Gerekirse sokak sokak, hendek hendek direniriz. Devlet ayağını denk alsın' diyerek terör örgütünün tarzıyla PKK adına devleti tehdit eden partisinin milletvekili Aykut Erdoğdu'yu düşünsün. Askere polise kurşun sıkan PKK'lı teröristleri 'eylemci' olarak nitelendirip 'Yüksekova'daki eylemcilerin hakları, devlet tarafından ihlal ediliyor' diyen partisinin milletvekili Şenal Sarıhan'ı düşünsün. PKK'nın siyasi uzantısı Selahattin Demirtaş'a, 'Birlikte iyi salladık efendim' diyerek HDP'nin barajı aşmasından duydukları neşe ve mutluluğu dile getiren partisinin milletvekili Şafak Pavey'i düşünsün. Güneydoğu'ya heyet gönderip, PKK terör örgütünü 'mağdur', devleti de 'katil' olarak gösteren masa başı düzmece raporlar yayınlayan CHP'nin İzmir İl Başkanlığı görevini yürüten zatın, terör hakkında söyleyebileceği tek bir söz bile yoktur. Basının karşısına geçip, 'gözyaşlarıma hakim olamıyorum' diyerek partinizin teröre olan yandaşlığını gizleyemezsiniz. Sahte gözyaşlarınızı hapiste ziyaret etmekten hiç çekinmediğiniz, cenazelerine gitmekten kaçınmadığınız PKK'lılara saklayın."

'CUMHURBAŞKANIMIZA HAKARET ETMEK, MİLLETE HAKARET ETMEKTİR'

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında söylediği sözlerin oldukça yakışıksız olduğunu öne süren Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "Alaattin Yüksel, açıklamasında açıkça Cumhurbaşkanımıza hakaret etmiştir. Cumhurbaşkanı Anayasa'nın 104. maddesine göre devletin başı olup, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk milletinin birliğini temsil eder. Bu madde doğrultusunda Cumhurbaşkanı'na yöneltilen hakaretlerin devletin en yüksek temsil makamına yöneltildiği kabul edilmektedir. Konunun teknik yanı bir yana, asıl önemli olan ahlaki ve siyasi yanıdır. Anayasa'nın 104. Maddesindeki tanıma göre Cumhurbaşkanına yapılmış hakaret millete yapılmış sayılır. Şunu açık bir şekilde söylüyorum ki, Alaattin Yüksel, kendisinin ve temsil ettiği siyasi zihniyetin rüyasında bile göremeyeceği bir oy oranıyla, milletin kahir ekseriyetinin oylarıyla seçilmiş olan Cumhurbaşkanımıza hakaret edemez. Bu hadsizliğini, devlet geleneğine ve adabına aykırı bu yakışıksız tutumunu milletimizin vicdanına havale ediyorum. Kendisi Cumhurbaşkanımız hakkında yalan yanlış ifadeler kullanırken, Sayın Cumhurbaşkanımız Cizre'de terörle mücadele kahramanlarıyla bir araya gelmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun arkadaşlarının açtığı hendekleri kapatan o kahramanlarla, Koçyiğitlerimizle beraber iftar yapıyordu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım'ın kararlı tutumlarıyla, güvenlik kuvvetlerimiz tarafından kahramanca yürütülen terörle mücadele devam edecek. Vatan topraklarında tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadele devam edecek. İçeride ve dışarıdaki tüm hainlere rağmen, millet eğilmeyecek Türkiye yenilmeyecek" dedi.

GÜNAH ÇIKARTMAYA ÇALIŞIYORLAR

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'in 7 Haziran sonrasında kendisine ait Twitter hesabından, "CHP- MHP- HDP parti projelerinden önce Türkiye'nin demokratikleşme projesinde birleşmeli ve koalisyonu kurmalıdır" şeklinde açıklamada bulunduğunu ileri süren Kaya, "Biz Alaattin Yüksel'i iyi biliriz. Partisine, PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile koalisyon kurma çağrısı yapan birisinin, şimdi çıkıp timsah gözyaşları dökmesi günah çıkartma çabasından başka bir şey değildir. Alaattin Yüksel'in HDP sevgisi, Gezi kardeşliğinden başlıyor. Gezi'de CHP ile el ele tutuşan HDP'lilere kol kanat gerdiğini biliyoruz. Yüksel'in ortalığı yakıp yıkan, devlet büyüklerine küfürler eden sözde eylemcilere para vererek kendilerini desteklediğini hepimiz görmedik mi? Gezi'deki teröre ve şiddete maddi-manevi her türlü katkıyı sağlayan birisinin şimdi kalkıp sağduyu çağrısında bulunması abesle iştigaldir. Alaattin Yüksel, siyasi nezaketten zerre nasibini almamış, gerginlik ve çatışma ortamından beslenen, bu duruşuyla da İzmir'e ve İzmirliye yakışmayan profilde bir siyasetçidir. İzmir, uzlaşma ve diyalog zemininin çimentosudur. İzmir, geçmişten bugüne siyasi hayatımızın en nitelikli ve en düzeyli isimlerini Türk siyasetine kazandırmış bir kenttir. Yüksel'in ne söylemleri, ne eylemleri İzmir'in siyasi kültürüne ait değildir. Bunu da başta kendi partilileri olmak üzere tüm İzmir kamuoyu açık bir şekilde görmektedir" diyerek sözlerini tamamladı" dedi.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi