CHP İzmir İl binası önünde toplanan CHP'li kadınlar üzerinde 'Şort da giyerim ruj da sürerim. Özgürlüğüme dokunma', 'Kadına şiddete hayır', 'Özgür kadın, özgür birey' yazılı pankartlar açtı. CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkan Nurşen Balcı, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse'nin açıklamasını okudu.

Balcı, Kurban Bayramı'nın birinci günü İstanbul'da bindiği otobüste, kıyafeti nedeni ile Ayşegül Terzi'ye yapılan sözlü ve fiziksel saldırıyı, şiddetle kınadıklarını söyledi. Balcı, "Hayatımızın her alanına damgasını vuran, yaşam alanlarımızı daraltan otoriter zihniyet, toplumun demokratikleşemediği, hukukun sağlanamadığı bu ortamda, şiddetin yapısallaşmasının örneklerini her gün ayrı yerde, farklı biçimde kendini göstermektedir. Kadını her alanda esir alan bu anlayış, bu kez, otobüsün içinde kendini göstermiştir" diye konuştu.

CHP'li kadınlar için laiklik, çağdaşlık ve demokrasinin vazgeçilmez olduğunu belirten Balcı, 14 yıllık mevcut zihniyetin ise kadının özgürleşmesinin önünde en büyük engel olduğunu söyledi. Balcı, "Biz Atatürk devrimlerinin uygulayıcısı ve savunucusu olarak kadınlar, kadın- erkek eşitliği temelinde mücadelemizi sürdürmeye, başı örtülü veya açık tüm kadınlarımızın haklarını, sonuna kadar aramaya kararlıyız. Kadınlar toplumda, eşit ve özgür bireyler olarak yaşamalarını önündeki her türlü engel, biçim mücadele alanımız olacaktır. Ayşegül'e atılan tekme laikliğe, özgürlüğe, insan haklarına atılan tekmedir. Adalet önünde, hak arama yolunda yalnız değilsin Ayşegül" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kadın gülerse, toplum güler" sözünün hatırlatan Balcı, kadınlar için özgürlük ve adaletin CHP ile geleceğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi