Genel İş İzmir 6 Nolu Şube, hükümetin ve işverenlerin gözünü 1 Mayıs'a diktiğini belirterek, 1 Mayıs'ın güçlü bir şekilde geçmesi durumunda kıdem tazminatının korunabileceğini vurguladı. 

Yaklaşan 1 Mayıs öncesi sendikaların hazırlıkları sürüyor. Bayraklı Belediyesi'nde çalışan taşeron ve kadrolu işçiler arasında örgütlü Genel İş Sendikası İzmir 6 Nolu Şube de 1 Mayıs'a katılımın güçlü olması için işyerlerinde toplantılarla yapıyor. 

Sendika, başta park bahçe, fen işleri ve kültür merkezleri olmak üzere belediyenin bütün birimlerinde çalışan işçilerle bir araya gelerek, 1 Mayıs'a katılmanın önemini, hükümet emeğe yönelik saldırılarını ve referandumun sonuçlarına dair konuşma yapıyor. 1 Mayıs da ilk olarak sabah saatlerinde belediye önünde bir kutlama olacak ve işçiler buradaki kutlamanın ardından Gündoğdu'ya geçecek. 

Toplantılarda işçilere seslenen Şube Başkanı Emine Yılmaz, hükümetin referandumun hemen sonrasında işçilere yönelik saldırılarının arttığını ifade ederek, “Kıdem tazminatını fona devrini tekrar gündeme getirdi. Hükümete kadro vaadi sorulduğunda hazır değil deniliyor ama söz konusu kıdemin kaldırılması olunca Haziran'a kadar halledeceğiz diyorlar.  Kıdem tazminatının gitmesi demek iş güvencesinin kalkması demektir. Bu mesele sadece DİSK'in, Genel İş'in değil, bütün işçilerin meselesidir, çocuklarımızın ve geleceğimizin meselesidir. Sadece sendika yöneticilerinin ve temsilcilerinin 'kıdeme dokunma' demesi yetmez, bunu işçilerin söylemesi gerekiyor" dedi. 

İşçiler topyekün bir şekilde mücadele vermemesi durumunda kıdemin korunamayacağını da ekleyen Yılmaz şunları söyledi: “1 Mayıs'ta ailelerimiz, arkadaşlarımızla ile birlikte alanda olmalıyız. Güçlü bir şekilde ses vererek hükümete dur deme zamanı gelmiştir. Hükümet tepki alınca yasayı çekiyor ama  tepki vermezsek sessiz kalırsak yasa geçer. 1 Mayıs bunun için çok önemli. Hükümet ve işverenler 1 Mayıs'a dikti gözünü. Referandum sonrasında hükümet şu anda tekrar Gezi'ye benzer eylemlerin yaşanmasından korkuyor. Hükümet kaybettiğinin, eridiğinin farkında ve tedirginlik içinde. Referandum sonrası bir kıvılcımdan korkuyorlar".

EVRENSEL

 

Editör: Haber Merkezi