Doğan Beyazgül / İz Gazete - CHP Bornova Kadın Kolları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın kadınlar için kazanımlarının farkında olduklarını göstermek amacıyla bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe Bornova Belediyesi Başkanı Olgun Atila ve CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır da katıldı.

Kadın Kolları adına yapılan konuşmada, 134 ülke arasında yapılan küresel cinsiyet eşitsizliği raporunda Türkiye'nin 129'uncu sırada olduğu belirtilerek eşitsizliğe dikkat çekildi. Seçme ve seçilme hakkının pek çok Avrupalı kadından önce kazanılmasına rağmen hala TBMM'de ve kamuda kadınların çok düşük bir yüzdeyle temsil edildiği belirtilen açıklamada, "Türkiye'de kadın uluslararası belgelere ve yasal düzenlemelere rağmen şiddetle karşı karşıya bulunuyor ve bu şiddeti en fazla aile iinde, yakınlarından görüyor. Şiddetin, eşitsizliklerin, insan hakları ihlallerinin son bulması, gerçek anlamda özgürlük için inadına Cumhuriyet, inadına Atatürk ilke, inkilap ve devrimleri" ifadelerine yer verildi.

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır da yaptığı konuşmada, "Özgülükçü demokrasi mücadelemizi kadınlarımızla beraber kazanacağız" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi