Her türlü eylem ve etkinliğe kapalı Konak Meydanı’nda yeni yıl öncesi “Sıla Vakfı” imzalı “Yılbaşını Kutlamıyoruz” başlıklı bildiri dağıtan sakallı, sarıklı, cübbeli gruba tepki gösteren kişilere, polisin "Bu arkadaşlar yılbaşını bu şekilde kutluyor" dediği kameralara yansıdı. 

İstanbul Ortaköy’deki eğlence mekanı Reina’ya yılbaşı gecesi düzenlenen ve çoğunluğu yabancı 39 kişinin yaşamını yitirdiği, 65 kişinin de yaralandığı silahlı saldırı sonrası, yılbaşından önce birçok kentte dağıtılan “Noel” karşıtı bildirileri gündeme getirdi. 

2016’nın son günü İzmir'in Bornova ve Konak ilçelerinde yayaların yoğun olduğu Konak Meydanı, Basmane, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Metro İstasyonu çıkışlarında sakallı, sarıklı ve cübbeli bir grubun, “Sıla Vakfı İzmir” imzasıyla, "Dünyayı kan gölüne çeviren Hıristiyanların geleneği olan yılbaşını kutlamıyoruz... Çünkü biz Müslümanız" başlıklı dağıttığı bildiri, Reina katliamından sonra bir kez daha gündeme geldi. Bildiri dağıtan gruba tepki gösteren yurttaşlar ile polis arasındaki diyalog dikkat çekti. 

POLİS TEPKİ GÖSTERENLERİ ENGELLEDİ
OHAL gerekçe gösterilerek her türlü eylem ve etkinliğe kapalı Konak Meydanı’nda dağıtılan bildirilere yurttaşların tepki göstermesi üzerine olay yerine gelen polisin, “Bu arkadaşlar yılbaşını bu şekilde kutluyor" sözleri de kameralara yansıdı. Bildirilerin yasal olduğunun altını çizen polis ayrıca, bildiri dağıtmak için herhangi bir izin almaya gerek olmadığını belirtti.

3 SAYFALIK 'SILA VAKFI’ BİLDİRİSİ 

“Dünyayı kan gölüne döndüren Hıristiyanların geleneği olan yılbaşını kutlamıyoruz. Çünkü biz Müslümanız" başlıklı 3 sayfalık bildiride, şu ifadelere yer verildi: Önünde seninle alakası olmayan bir bayram var. Hristiyanların dini bayramı yılbaşı. Bir Müslüman olmana rağmen, kişiliğini ve dinini, bir yana iterek yılbaşını sen de mi kutlayacaksın…

Hırsızlığın, adaletsizliğin ve zulmün kol gezdiği bir dünyada yaşıyoruz. Sırf Müslüman oldukları için Afganistan’da, Gazze’de, Myanmar’da, Arakan’da, Filipinler’de, Çeçenistan’da, Irak’ta, Suriye’de bütün dünyanın gözleri önünde Müslümanlar öldürülmekte ve sen, katillerin yılbaşını kutlarken onlarda Müslümanları öldürmeye devam edecek. Yılbaşı adetinin sahibi Hıristiyanlar geçen senelerde Bosnalı Müslüman çocukları diri diri kıyma makinesinde çekerek köfte yapıp annelerine yedirdiler. Diri diri çocukların gözlerini oydular. Daha küçük yaştaki kız çocuklarının namusunu kirlettiler. Ve daha nice vicdanın kabul etmediği türlü işkencelerle Müslümanları inim inim inlettiler. Bunları unuttun mu? Bunlar kanına dokunmuyor mu?”

Bildiride ayrıca, "O Hıristiyanlar bize uyuyorlar mı? Neden biz hep onlara uyuyoruz? Onlar bizim dini bayramlarımızın hangi birine uyuyor ve kutluyor. Hiç Müslüman olmayan birini Kurban Bayramı’nda kurban keserken gördünüz mü? Ramazan Bayramını kutlarken gördünüz mü? Tabii ki hayır!" denildi. 

VALİLİK ÖNÜNDE EYLEM 
Aynı grup, yılbaşından iki hafta önce de valilik binası önünde, Türkiye ve Rusya arasındaki anlaşma ile boşaltılan Halep'e ilişkin açıklama yaparak, tekbirlerle Batı karşıtı söylemlerde bulundu. 

Burada konuşan vakfın yöneticilerinden Ahmed Muaz Hoca adlı kişi, "Zalimler namuslarımıza iliştiği zaman, vatanlarımıza göz diktiği zaman onları püskürtmek cihattır. Onlar bizim namuslarımızı kirletecek, onlar bizim bacılarımıza tecavüz edecek bu ifade özgürlüğü olacak ama biz namuslarımızı korumaya yeltendiğimiz zaman cihatçı teröristler olacağız. Batsın bu dünya" sözleri dikkat çekti. "Haçlı seferlerinin artıkları bize her türlü zulmü reva görüyorlar" diyen Muaz Hoca, "Günümüzün en büyük belasıdır. Allah Müslümanları Şia belasından muhafaza eylesin" şeklinde Şii karşıtı vurgular kullandı. 

SALDIRIYI SAVUNDULAR!

Son iki haftada "Terör propagandası" denilerek sosyal medya kullanıcılarına dönük operasyonlarda yüzlerce kişi gözaltına alınıp tutuklanırken, Reina saldırısını savunanlara ise dokunulmaması dikkat çekti. 

Reina saldırısı sonrası Ramazan Korkmaz adında bir Twitter kullanıcısı, "O kadar bildiri dağıttık kutlamayın diye. Oysa biz sizleri düşündük. Bize iftira atmayın katliamı yapan noel babaydi" ifadelerini kullandı. 

Yine Sıla Vakfı'na destekte bulunan, İsmailağa Cemaati İzmir Vekili olduğu iddia edilen Hüseyin Avni Hocaefendi'nin sosyal medyada IŞİD bayrağını paylaşması dikkat çekti. 

Söz konusu vakfın yöneticisi Ahmed Muaz Hoca da, resmi sosyal medya sayfasında 27 Aralık günü "Sen ki Müslümanlara savaş açtın, sen ki Müslümanları katlediyorsun. Ey batı çok yakın göreceksin! Sonun çok feci olacak" benzeri paylaşımlarda bulundu. 

İLGİLİ HABER: İzmir'de yılbaşı kutlamalarına karşı bildiri dağıttılar

SILA VAKFI NEDİR?
İzmir'in yanı sıra birçok kentte dağıtılan bildirilerin altında imzası bulunan Sıla Vakfı, İsmailağa Cemaati'ne yakınlığı ile biliniyor. Liderliğini Mahmut Ustaosmanoğlu'nun, sözcülüğünü ise kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün yaptığı cemaat, Sıla Vakıf veya derneği adı altında Malatya, Adana, Elazığ ve daha birçok kentte şubesi bulunuyor. İzmir Konak ilçesinde Mescid ve dernek binaları bulunan vakıf, üniversitelerden meydanlara, okullarda ve mahallelerde hiçbir etkinliğe izin verilmediği OHAL döneminde çok rahatça örgütleme çalışması yürütüyor.

DİHABER

Editör: Haber Merkezi