Kampanyaya 271 çanta bağışlayan CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak bugün ilçe binasında Hasan Akdoğan ve arkadaşlarını ağırladı. CHP Konak İlçe Başkanlığı'nın hazırladığı, içinde defter, kurşun kalem, boya kalemleri, silgi ve kalem kutusu bulunan çantaları teslim eden Başak, "Bu kampanya bugün her zamankinden daha fazla kardeşliği, beraberliği, bir millet olmamızı ortaya koyacak yardımlaşma duygusunu ve duygudaşlığımızı inşa etmek için önemli bir adım, önemli bir kampanyadır" diye konuştu.

CHP Konak İlçe Başkanlığı olarak bir yıl önce Yozgat ve Cizreli çocuklara yönelik benzer bir kampanya yürüttüklerini belirten Başak, "Bu kampanyalar bizim özümüzü oluşturmaktadır. Şimdi de bir millet olmanın aidiyet duygusuyla, İzmir'den terörün gölgesinde okula gitmeye çalışan ilkokul öğrencilerimize bir nebze de olsa onları hissettiğimizi, onları düşündüğümüzü, Nusaybin'de okumaya çalışan o çocuklarımıza gönül dolusu sevgilerimizi ve gönül bağımızı bu okul çantalarına koyarak onlara gönderiyoruz. Vatanperverlik acıları, sevinçleri paylaşarak olur. Bu düşünce, birlik, beraberlik ve dayanışma ile ecdadımızın var ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini de oluşturmaktadır" dedi.

Hasan Akdoğan ise Doğu'daki çocuklarla büyükşehirde yaşayanlar arasında bağlantı oluşturmayı amaçladıklarını belirterek, "Kemeraltı esnafı olan birkaç arkadaşımızla bir araya gelerek İzmir Mardinliler Federasyonu'nun da desteğiyle böyle bir yardım kampanyası oluşturmaya karar verdik. Başkanımız Mehmet Şakir Başak'tan destek istedik. Hem maddi hem manevi destek oldu. Şuan 2 bin 100 çanta hazır. Hedefimiz yola çıkacağımız 7 Ekim tarihine kadar 4 bin çantaya ulaşmak. Biz bu çantalarla 4 bin çocuğa buradaki yardımseverlerin kokusunu taşıyacağız. Arada bir köprü kurmak istiyoruz. Oradaki çocuklarımızla büyükşehirde yaşayanlar arasında bir bağlantı yok şuan. En büyük amacımız o köprüyü oluşturmak. Önemli olan aidiyet duygusunu oluşturmak. Bu çantaları kendi elimizle dağıtacağız" diye konuştu.

Kampanyanın büyüyerek devam etmesini, sadece Nusaybin ile sınırlı kalmasını istemediklerini belirten Akdoğan, "Sivas Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Vakfı da 500 çanta bağışladı. Biz de dedik ki; siz de bize bir köy belirleyin, Nusaybinliler olarak biz de oraya yardımda bulunalım. Bizim amacımız bu köprüyü kurmak" dedi.

Editör: Haber Merkezi