Berkcan Zengin / İz Gazete  - İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısı ile Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanan yurttaşlar, açlık grevinin 75. gününde olan, gece 01.30 civarı evi basılarak gözaltına alınan ardından 23 Mayıs günü açlık grevinin 76.gününde çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın sağlık durumuna ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdiler. Basın açıklamasında tutukluların derhal serbest bırakılması ve adalet taleplerinin kabul edilmesi talebinde bulunuldu. 

İzmir'de Emek ve  Demokrasi Güçleri, Ankara Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde direnişlerinin 205.günü açlık grevinin 86.günü ve tutsaklığın 10. gününde Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın direnişlerine destek olmak için Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması düzenledi. 

"Nuriye Semih Yaşasın, İş ve Adalet Talepleri Derhal Kabul edilsin" pankartının arkasında toplanan yurttaşlar sık sık " Susma haykır OHAL'e hayır, insanlık onuru işkenceyi yenecek " sloganları attı. Basın açıklamasını kitle adına TMMOB İzmir İl Dönem Sözcüsü Melih Yalçın okudu.

'ÇÖZÜM AÇIKTIR'
Nuriye Gülmen
ve Semih Özakça'nın 10 günden bu yana tutuklu olduğunu belirten Yalçın, tüm yıldırma çabalarına ve baskılara karşın, Gülmen ve Özakça, talepleri karşılanmadıkça açlık grevine devam edeceklerini söyledi. AKP iktidarının, Gülmen ve Özakça’yı tutuklayarak eylemi görünmez kılma çabasına giriştiğini dile getiren Yalçın,  açlık grevinin kritik aşamalara çoktan gelindiğini söyledi. Gülmen ve Özakça’ya yönelik kötü muamele cezaevinde de sürdürüldüğüne dikkat çeken Yalçın, "Açlık grevi eylemcilerinin kullanması gereken vitaminler kendilerine iletilmemektedir. Dün Ankara polisinin yakın mesafeden plastik mermilerle, tekmelerle gerçekleştirdiği vahşi saldırısına maruz kalan Veli Saçlık, bugün de eylemini sürdürmüştür. Buradan kendisini ve birlikte direndiği Acun Karadağ’ı bir kez daha selamlıyor ve  çözüm açıktır. Hükümet, tüm KHK mağduru emekçilerin taleplerini karşılamalıdır. Kamuoyu da olan biteni sessizlikle izlemek yerine Gülmen ve Özakça’nın seslerine ses katmalıdır" dedi.

Editör: Haber Merkezi