İzmir Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Dayanışma ve Mücadele Günü dolayısıyla Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde yürüyüş düzenledi. Yüzlerce kadının katıldığı yürütüşte, "Erkek devlet şiddetine karşı herhalde direndik OHAL'de de direniyoruz" yazılı pankart taşınarak, sık sık "Jin jiyan Azadi", "Figen Yüksekdağ onurumuzdur", "Yaşasın kadın dayanışması" ve "Yakarsa dünyayı kadınlar yakar" sloganları atıldı.

Yürüyüş sonrası Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde kadınlar adına açıklama yapan Sanem Deniz Kural, AKP iktidarının OHAL'i bahane ederek tüm muhalif güçlere saldırdığını belirterek, kadın yazarların ve siyasetçilerin tutuklanmasıyla kadınlar üzerinde baskı kurulmaya çalışıldığını ifade etti.

'SALDIRILAR KARŞISINDA ÖRGÜTLENEREK MÜCADELEYE DEVAM EDİYORUZ'

Kadınlar olarak yıllardır mücadelelerle kazandıkları haklarına göz dikildiğini ifade eden Kural, "İçinde bulunduğumuz savaş ve şiddet ortamında, kadına şiddet ve kadın cinayetleri de artıyor. 2016’nın ilk on ayında 220 kadın öldürüldü, 352 kız çocuğuna cinsel saldırı yapıldı. Daha bu hafta İzmir’de henüz 9 yaşındaki bir kız çocuğu uğradığı cinsel istismarın ardından, duruşmada istismarcı ile karşılaşmaktan korktuğu için kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Kadınlar ve çocukların hayatının kabusa çevrilmek istenmesiyle karşı karşıyayız. Bunun yanı sıra, İzmir'de 8 Mart ve 25 Kasım'a katılan kadınlar basın metni okuduğu, halay çeken kadınların yanında durduğu gibi sebepler öne sürülerek yargılanıyor, işyerlerinde soruşturma geçirerek ceza veriliyor" diye konuştu.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kadınların diktatörlüğe karşı sesini yükselteceğini söyleyen Sanem Deniz Kural, "Biz kadınlar; tüm bu saldırılar karşısında, her zamankinden daha da fazla örgütlenerek mücadeleye devam ediyoruz. İşte bu nedenle her halde olduğu gibi OHAL’de de direniyoruz" şeklinde konuştu

(EVRENSEL)

Editör: Haber Merkezi