Serkan Alan Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı alana detaylı üst araması yapılarak girişlere izin verildi. Güvenpark’ın anıt kısmı ise bariyerlerle çevrildiği için girişe izin verilmedi. Saat 10.00’dan itibaren Güvenpark ve çevresinde kalabalıklar toplanmaya başlarken, çok sayıda yol ve Kızılay metrosunun kapatılmış olması nedeniyle ulaşımda sıkıntılar yaşandı.

Öte yandan Ankara’da uzun yıllardır ilk kez Kızılay’da başlayan ve devam eden bir kitlesel yürüyüşe izin verildi. Adalet yürüyüşünün Ankara kısmının 6 gün süreceği belirtiliyor. Yürüyüşün toplam süresinin ise 23 gün olması bekleniyor. Ankara yürüyüşünün bugünkü bölümü Eryaman’da sona erecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yürüyüşe katılmak üzere evinden çıktığı sırada yaptığı açıklamada,”Umuyorum vicdanları sağır olanlar bizim sözümüze kulak verirler. Adalet için yürüyüşü başlatıyorum. İstanbul’a kadar yürüyeceğim, bizim yürüyüşümüz adalet gelinceye kadar devam edecek” dedi.

CHP lideri saat 11.00’de geldiği Güvenpark’ta yaptığı konuşmada ise herkes için adalet istediğini belirterek, şu açıklamada bulundu: “Kendi ülkemizde gazetecilerin, milletvekillerinin hapiste olmasını istemiyoruz. Bir dikta yönetimi ile karşı karşıyayız. Adaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Bunun için yürüyüşümüzü başlatıyorum. Bu ülkeye adalet ya gelecek, ya gelecek. Çocuklarımızın geleceği için hep birlikte mücadele etmek zorundayız. Bu yürüyüş kutlu bir yürüyüştür. Hapishaneleri tıka basa dolu olan bir ülkede adalet olmaz. Adalet, adalet, adalet. 20 Temmuz darbesi yapanları istemiyoruz. Özgürlük istiyoruz. Herkes için adalet istiyoruz. Adaletin olmadığı yerde insan olmaz.”

Herkesin merak ettiği, “Enis Berberoğlu bırakılırsa yürüyüş sonlanacak mı?” sorusunu, Gazeteduvar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger’e yöneltti. “Berberoğlu bırakılsa da biz bu yürüyüşü bırakmayacağız çünkü ‘herkes için adalet diyerek başladık’ yürüyüşe” diyen Aksünger, “Tutuklu HDP milletvekilleri için de yürüyoruz” açıklamasında bulundu.

DUVAR

Editör: Haber Merkezi