Konak'a bağlı Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerindeki Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanan, İnsan Hakları Derneği (İHD), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Özgürlükçü Hukukçular Platformu ve İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri üyesi kalabalık bir grup, Diyarbakır'da öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi'yi andı.

Saat 18.30'da toplanan kalabalık, Tahir Elçi'yDiyarbakır'da 4 Ayaklı Minare'nin yanında açıklama yaptığı sırada öldürülmesinin 1'inci yıldönümünde andı. Ellerinde 'Tahir Elçi ölümsüzdür' ve 'Tahir Elçi sizi bekliyor' yazılı pankartlar taşıyan grup, sık sık 'Barışın elçisi Tahir Elçi' diye slogan attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Özgürlükçü Hukukçular Platformu üyesi Eylem Yıldız"Katıldığı bir televizyon programında 'PKK terör örgütü değildir' dediği için programın hemen sonrasında adeta sosyal lince maruz bırakılan, bu lincin yeterli görülmesi üzerine hakkında yakalama kararı çıkarılarak gözaltına alınan ve sevk edildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Tahir Elçi, serbest bırakılması sonrası birilerinin adeta 'Nerede kalmıştık?' dercesine Diyarbakır'ın orta yerinde, Sur'daki çatışmalarda zarar gören tarihi dört ayaklı minarenin önünde açıklama yaparken vurularak öldürüldü. Ancak Elçi'yi öldürenlerin unuttukları ve hesap edemedikleri bir hususu belirtmeyi görev bilmekteyiz. Elçi hiçbir zaman yalnız değildi. Bizden biriydi. O geride binlerce elçi bıraktı. Adalet ve hakikat arayışımız bitmedi bitmeyecek" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi