CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ'ın 03.06.2016 tarihinde İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenen 11. Ceza Hukuk Günleri programında "Bizim milletimizin geçmişinde Almanya'nın geçmişinde olduğu gibi insanları diri diri fırınlarda yakma yoktur” açıklamasına ilişkin yazılı soru önergesi verdi.

Altıok yazılı soru önergesinde, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a, 1993 yılında Sivas’ta 35 insanın diri diri yakıldığını, faillerinin yakalanmadığını, adalete kavuşmamış, avukatlığını bugünün AKP milletvekilleri ve Bakanları’nın yaptığını, son olarak da zaman aşımına uğratılarak hakkında dönemin Başbakanı tarafından “Milletimiz için, ülkemiz için hayırlı olsun” ifadelerinin kullanıldığını,  Kırşehir’de Gül Kitabevi’nin içinde insanlar varken  yakıldığını, adına ironik bir biçimde “Hayata Dönüş” denilen cezaevi operasyonlarında mahkumların yakıldığını, 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde Erzurum’da seçim otobüsü şoförünün yakıldığını, daha 5 gün önce Kütahya Tavşanlı’da TOKİ inşaatında çalışan Kürt işçilerin bir provokasyon neticesinde yakılmak istendiğini hatırlattı.

Altıok yazılı soru önergesinde, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a, “Açıklamalarınızdan hareketle bu katliamlar başka bir ülkenin siyasi geçmişinde mi yaşanmıştır? Diri diri insan yakmak bu değilse nedir? Bu şuursuz açıklama  otel fırın olmadığı için mi yapılabilmiştir?” sorusunu yöneltti.

Editör: Haber Merkezi