Genel Başkan Mustafa Kamalak, İzmir SP İl Başkanlığı tarafından Hasan Sağlam Öğretmenevi’nde verilen iftar yemeğine katıldı.

Sivil toplum örgütleri ve yaklaşık 1000 partilinin katıldığı iftarda konuşan Kamalak, İsrail'in Nato nezdinde temsilcilik açtığını, kısa süre sonra tam üye olacağını belirtirken, şöyle dedi: "İsrail yarın bir İslam ülkesi ile savaşa tutuştuğunda Nato’nun emrinde olan evlatlarımız İsrail askeri ile omuz omuza Müslüman kardeşlerini mi katledecek? Hayır, biz kendi Nato’muzu kuralım. Zalimler üzerimize kitleler halinde akın akın geliyor. Gelin bir olalım. Bunlarla tek başımıza mücadele etmemiz mümkün değil. Ecdadımız 20 milyon metrekare alana hükmediyordu. Bütün Müslümanlar hilafet makamı altında toplanıyordu. Yeniden bir araya gelelim. İslam Birliği'ni kuralım. İslam ortak pazarı kuralım. Ortak para birimine geçelim diyoruz. Amerika dolar adını verdiği paralarla bizleri sömürüyor. Almanya mark, Fransa Frank kullanıyordu. Bugün bu paralar var mı? Yok. Avrupalılar düşündü ve Avro diye dolardan daha güçlü para birimini kurdular." 

İslam coğrafyasının petrol bakımından dünyanın en zengin bölgelerinden oluştuğunu vurgulayan Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ne yazık ki İslam dünyası batının 'Benzin istasyonu' durumundadır. İslam coğrafyası batının sömürge alanları olmuş. Batının ölümcül silahlarının etkinliği Müslümanlar'ın üzerinde deneniyor. Şu an iktidar bizleri soykırımla itham eden Almanya’ya İncirlik'ten hava üssü veriyor. Hiç düşündünüz mü? Alman uçakları acaba kimi bombalayacak? İsrail’i mi, Yunanistan'ı mı, Rusya’yı mı? Hayır, Müslümanları bombalayacaktır. Tıpkı İncirlikten kalkan Amerikan uçaklarının Libya, Irak, Suriye’yi bombaladığı gibi. Buna müsaade etmememiz lazım. Bu gidişe dur demeliyiz."

SP Genel Başkanı Kamalak, terör sorununa değinerek, Türkiye'de annelerin feryatlarının arşa yükseldiğini, yiğitmerin her gün al bayrağa sarılı olarak uğurlandığını ifade ederken, "İktidar sahipleri şehit analarına babalarına, 'Ne mutlu size şehit anası, babası oldunuz' diyor. Ben de diyorum ki; Eey iktidar sahipleri, biraz da siz çocuklarınızı oraya gönderseniz de bu şerefe siz de nail olsanız olmaz mı? Hayır! Onlar VİP'te kim hangi makama gelecek onun hesabını yapıyorlar" dedi. 

İŞSİZLİK 10 YIL ÖNCEKİNDEN DAHA YÜKSEK

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, işsizlik rakamlarının 10 yıl içerisinde arttığını saunurken, "Mvcut iktidar ve parlamentonun Türkiye’nin işsizlik problemini çözmesi mümkün mü? Aradan bunca zaman geçmiş çözememişler. Çözemezler" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi