İzmir'de 4 çocuklu ailenin en büyüğü olan Elif Bingöl, rahatsızlanınca hastaneye başvurdu. 10 ay önce yapılan testlerin sonucunda genç kıza yumuşak doku kanseri teşhisi kondu. Ancak ailesi hastalığı ilk anda kabullenemeyip bir başka hastaneye başvurdu. Burada yapılan testler de aynı bulguya rastlanınca, Elif için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi süreci başladı. İlk testlerin ardından hastalığın kendisine söylenmediğini ve ikinci hastaneden alınan sonuçların ardından hastalığından haberdar olduğunu belirten genç kızın tedavi sürecinde saçları, kaşları ve kirpikleri döküldü.

Vücudu tedaviye olumlu yanıt veren Elif Bingöl'ün bu süreçte en büyük destekçisi ise ABD Hava Kuvvetleri'ne hizmet veren bir firmadan emekli Nuray Düzel oldu.

25 YIL SONRA ELİF İÇİN SAÇLARINI KESTİRDİ

Evli ve 1 çocuk annesi Düzel, yaklaşık 25 yıl boyunca yalnızca saçlarındaki kırıkları aldığını belirtip, genç Elif'e nasıl ulaştığını şöyle anlattı: "Bir televizyon kanalında, kanserli hastalarla ilgili haber programı izledim. Bundan etkilendim ve yaklaşık 25 yıldır kestirmediğim saçlarımı kestirip peruk yaptırarak kanserli bir hastaya vermeyi düşündüm. Ama bu konuda maalesef olumsuz söylentiler olduğu için hastanın kendisine ulaşmak istedim. Daha sonra Kanserle Dans Derneği'nden Güzin Hanım'la tanıştım. Ardından da Elif kızımızı bulduk. Ölçüleri aldık, kestirdiğim saçlarımı peruk yaptırıp kendisine hediye ettim. Bu duygu anlatılmıyor, yaşanması gerekiyor. Mutlu edelim ki biz de mutlu olalım. Eğer bir nebze olsun toplumumuzda farkındalık yaratabilirsek, benim için müthiş bir şey olur. Benim 1 oğlum var, şimdi hayatıma Elif girdi ve bir de kızım oldu. ABD Hava Kuvvetleri'nden emekli olan bir grup arkadaşımız var, bu grubumuzla toplantılar yapıyoruz ve bir miktar para topluyoruz. Daha sonra ihtiyaç sahiplerine ulaşıp ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Gücümüz yettiği kadar hastalarımıza destek olmaya çalışıyoruz."

O DA SAÇLARINI UZATIP PERUK YAPTIRACAK

Lise eğitimini tamamlayıp Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisine devam eden genç kız, "Nuray ablanın saçlarını verdiği kanserli insan benim. Daha doğrusu kanseri atlatmaya yakın olan kişi benim. Kanser olanların saçları tedavi sürecinde dökülüyor, kellik sorunu yaşanıyor. Bu yalnızca saçlarla da sınırlı kalmıyor, kaşlar ve kirpikler de dökülüyor. Aynaya bakmak istemiyordum, aynaya küsmüştüm. Ancak Nuray ablam sayesinde saçlarım oldu. Artık insanlar bana tuhaf bakmıyor, çok mutluyum. Diğer insanlara da sesleniyorum, bizim gibi insanları sevindirin en mutlu edecek şey de saçlar. Hastalığı büyük ölçüde yendim, benim de saçlarım çıkacak. Hem şu an kullandığım peruğu hem de çıkan saçlarımı kestirip benim gibi kanserle mücadele edenlere vereceğim. Benim gibi onlar da mutlu olsun, hayata daha çok bağlansınlar ve insanlarla daha çok temasta olsunlar. Bizi maskeyle görünce uzaylı görmüş gibi bakıyorlar, hiç kimse bunu yapmasın, bize acımasınlar bunlar hoşumuza gitmiyor. Bu hastalık herkesin başına gelebilir. Maskemden korkmasın kimse. Bize acındığı zaman biz kendimizi daha kötü hissediyoruz. Bize, 'yenebilirsin, bunun üstesinden gelebilirsin' desinler. Kalkıp da, 'benim akrabam vardı öldü' demesinler" diye konuştu.

Hukuk eğitimi alıp savcı olmak istediğini kaydeden Elif Bingöl, "Şu an sınava hazırlanıyorum ve bunu başarmak için çalışıyorum başarabileceğime de inanıyorum" dedi.

MEME KANSERİNİ YENDİ ÖRNEK OLDU

Aynı hastanede meme kanseri nedeniyle tedavi gördüğünü ve zorlu savaşı kazandığını anlatan Kanserle Dans Derneği Başkan Yardımcısı 41 yaşındaki Güzin Yıldırım, "Yaklaşık 3 yıl önce derneğimiz kuruldu. İhtiyaç sahibi hastalara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Meme kanseri atlatan biri olarak, bir kadının saçının dökülmesi çok büyük travmaya yol açıyor. O dönem ben peruğumu satın almıştım. Saçlarım çıkmaya başladıktan sonra o peruğu ihtiyacı olan bir başka arkadaşıma verdim. Daha sonra bir çok dernek ve vakıfla ortak çalışmalar yaparak, hastalarımıza gönüllü arkadaşlarımızın kendi saçlarından yaptırdığı perukları ücretsiz olarak verdik. Saçından peruk yaptırmak isteyenler, kuaförlerine bunu anlatmaları durumunda saçları peruk yapımına uygun olarak kesiliyor. Daha sonra peruğu derneğimize gönderebilirler. Türkiye'nin her yerinde hastalarımız var. Sosyal paylaşım sitelerinde 72 bin takipçiye ulaştık. Bunun dışında hastanelerde yaptığımız çalışmalarımız bulunuyor. Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ortak çalışmalar yapıyoruz. Kanser tedavisi gören hastalarımıza psikolojik destek de sağlıyoruz. Sanatsal faaliyetlerde bulunuyoruz. Ayrıca telekonferans yöntemini kullanarak doktorlarla iletişim kurulabilmesini sağlıyoruz. Amacımız erken tanıya ve taramalara dikkat çekmek" ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi