Ümit Kartal / İz Gazete - İzmir Adliyesi'ne yönelik terör saldırısında girdiği çatışmada daha fazla kişinin ölmesini engelleyerek şehit olan kahraman trafik polisi Fethi Sekin tüm Türkiye'yi yasa boğdu. 

Cenaze törenine yağmurlu havaya rağmen binlerce İzmirli katılırken, belediyeler anısının yaşaması için çeşitli park, mahalle ve sokaklara Fethi Sekin ismini verdi.

Öte yandan sosyal medyada Fethi Sekin'in ailesinin korunması, çocuklarının okul masraflarının karşılanması ve eşine emekli maaşı bağlanması için kampanyalar yürütüldü.

REKLAM AMAÇLI İSTİSMARA DİKKAT

Ancak, kahraman polis Fethi Sekin için duyulan acı ve üzüntüyü reklam amaçlı kullanmak isteyenler de fırsatçı davranmaya başladı. Gazetemize ulaşan İzmirliler, kimi firmaların 'Şunun gelirleri Fethi Sekin için, bu ürünün geliri şehit polisin ailesine' vs şeklinde kampanyalar duyurduğunu, bunların bir kısmının gelirinin bağışlanıp bağışlanmayacağının dahi belli olmadığını, bir kısmının ise reklam amacıyla özel olarak tercih edildiğini belirtti. 

"Acılarımız reklam malzemesi yapılmasın. İzmir halkı dikkatli olsun" diyen okurlar, Fethi Sekin ve Musa Can'ın aileleri için yapılacak kampanyaların resmi kurumlar üzerinden yürütülmesini talep ederken, çocuklarının okutulmasına dair özel okulların verdiği taahhütlerin ise takipçisi olacaklarını ifade ettiler. 

İLGİLİ HABER: Karşıyaka ve Göztepe, Fethi Sekin için karşılacak

Editör: Haber Merkezi