HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nin Diş Hekimliği Fakültesi’nde yer alan kantinde çalışmakta olan 31 yaşındaki Zeynep Gürler, arkadaşlarıyla birlikte mesai çıkışında bindikleri asansörde ‘Hayır’ Stickeri önünde fotoğraf çektirdiği için işinden atılmasını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sordu.
Doğan vermiş olduğu önergede kişilerin politik tercihlerinin işten atılmaya kadar varacak bir dizi yaptırımla karşı karşıya kalmasının  bir nefret suçu olup olmadığını, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak keyfi işten çıkarmalar için ne tür önlemler alındığını ve referandum tarihinin açıklamasından bugüne kadar referandumda ‘Hayır’ı tercih edeceği  için kaç kişinin işten atıldığını sordu. 
Doğan basına yansıyan iddialar için bakanlık olarak ilgili taşeron firma hakkında başlatılmış bir soruşturma var mıdır? derken kişilerin politik tercihlerinin işten atılmaya kadar varacak bir dizi yaptırımla karşı karşıya kalması bir nefret suçu olduğunun altını çizdi. 

Önergenin devamı şöyle; 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak bu tür keyfi işten çıkarmalar için ne tür önlemler almayı düşünüyorsunuz?

Sosyal medya paylaşımlarında ‘Hayır’ oyu vereceğini ifade eden emekçilerin işlerinden atılmaları yönünde siyasetçilerin siyasi iklimi zehirlemelerinin bir payının olduğunu düşünüyor musunuz?

Sosyal medya üzerinden ‘Hayır’ diyeceğini açıklayan insanların terörist olduğuna dair yaftalamaların durumdan vazife çıkaran kişi ve kurumlarca bir istismara dönüştüğünü düşünüyor musunuz?

Referandum tarihinin açıklamasından bugüne kadar referandumda ‘Hayır’ı tercih edeceği  için kaç kişinin işten atıldığına dair bir bilginiz var mıdır? Bu konuda bakanlığınıza intikal eden vaka sayısı kaçtır? Bunlarla ilgili yapılan çalışmalar nelerdir?

Referandum tarihinin açıklamasından bugüne kadar referandumda ‘Evet’ diyeceğini açıklayan kaç kişi işten atılmıştır?

Editör: Haber Merkezi