Konak Eski Sümerbank önünde resmi ve sivil polislerce emniyetin yoğun önlem aldığı basın açıklaması öncesinde emniyet yetkilisinin platform temsilcisine “Basın açıklamasının içeriğinde devletin terörle mücadelesiyle ilgili görüşler geçerse müdahale ederiz” tehdidi yaşandı. HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’nün de katıldığı basın açıklamasına HDP, Emek Partisi ve İHD destek verdi.

Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Necip Vardal, ülkenin uzun süredir yaşadığı OHAL sürecinin toplum üzerinde bir baskı aracına dönüştüğünü ifade ederek, “Bugün bunun yeni bir örneği ile güne başladık. Eğitim Sen 1 Nolu Şube eski kadın sekreteri Ayşegül Kocaaslan evi basılarak gözaltına alınmıştır” diyerek uygulamanın keyfi ve yasal olmadığını belirtti.

İnsanlık tarihinin en büyük katliamlarından birinin 16 Mart 1988’de barbar Saddam yönetiminin Kürt halkına karşı Halepçe’de gerçekleştirdiği, 16 Mart 1978’de de faşist çetelerce İstanbul Üniversitesi’nde 7 devrimci öğrencinin katledildiği belirtilerek yine 12 Mart 1995’te Gazi Mahallesi katliamı ve 30 Mart 1972’de de Kızıldere’de Mahir Çayan ve yoldaşlarının katledildiği ifade edilerek “Gerçekleştirilen katliamların hesabını mutlaka soracağımızı buradan bir kez daha ifade ediyoruz” denildi.

Yapılan katliamların ezilenlerin sesini bastıramadığını, Kürt sorununun öldürmeyle imhayla çözülemeyeceğinin 1988’de Halepçe’de görüldüğü buna rağmen Türkiye’nin çözümsüzlükte ısrar ettiği belirtilerek şu görüşlere yer verildi: “Kürt sorununun demokratik bir ortamda barışçıl yöntemlerle çözümünden yana olanları ötekileştirerek işten atmak, cezaevlerine atarak, gazeteleri kapatarak çözümsüzlükte ısrar etmekte ve kandan beslenenlerin güçlendirildiği savaş politikalarını devreye sokmaktadır.”

Emekten barıştan ve demokrasiden yana olanların dün katledilerek teslim alınamadığı gibi bugün de saldırılarınızla teslim olmayacağız diyen Vardal, devrimci dayanışmayı arttırarak 16 Nisan’da daha güçlü HAYIR diyeceklerini belirterek, “16 Nisan’da haykıracağımız hayır sesi işçilerin, emekçilerin, yoksul halkların, ötekileştirilenlerin ortak başkaldırısının ifadesi olacaktır” dedi. Basın açıklaması “Faşizme karşı omuz omuza”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” ve “Baskılar bizi yıldıramaz” gibi sloganların atılmasıyla sona erdi. 

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi