İzmir Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin öncülüğünde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı 300 polisle, kentin birçok noktasında narkotik uygulaması yapıldı. 

Özel eğitimli narkotik köpeği 'Nero'nun da kullanıldığı uygulama sırasında sürücülerin 'Dur' ihtarına uymama ihtimaline karşın motorize Yunus ekipleri hazırda bekledi.

Özellikle Güney, Emir Sultan, Boğaziçi, Levent ve Zeytinlik mahallerinde yapılan uygulama kapsamında 735 kişinin kimlik kontrolü yapıldı, 70 araçta arama yapıldı, 10 araç trafikten men edildi.

Yapılan kontrollerde haklarında arama kararı bulunan 20 kişi gözaltına alındı. Ekipler 5 alkollü sürücüye de idari işlem yaparken, 200 paket kaçak sigara, satışa hazır halde çok sayıda bonzai, uyuşturucu hap ve esrar maddesi ele geçirildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, uyuşturucuyla mücadele kapsamında ve halkın güvenliği için uygulamaların kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi