Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nü 1986 ile 1990 yılları arasında bitirenler için 30 yıl sonra mezuniyet töreni düzenlendi. O dönemde bölümlerinde tören düzenlenmemesi nedeniyle, sosyal medya aracılığıyla bir araya gelerek, taleplerini Ege Üniversitesi Rektörlüğü'ne ileten mezunlar, yıllar sonra ilk kez kep atmanın heyecanını yaşadı. Çocukları veya torunlarıyla törene katılan mezunlar, diplomalarını Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şebnem Tavman'dan aldı. Almanya, İstanbul, Kayseri, Ankara, Antalya, Konya gibi farklı yerlerden kep töreni için bir araya gelen mezunlar, cüppeleri ile bol bol fotoğraf çektirerek o anları ölümsüzleştirdi. Vefat eden sınıf arkadaşları için birer ağaç dikerek, fotoğraflarını da stantta sergileyen mezunlar, aralarından ayrılanları rahmetle andı.

Bu anlamlı günde büyük heyecan duyduğunu dile getiren Prof. Dr. Şebnem Tavman, "Bugün Gıda Mühendisliği Bölümü'nün 40 yıllık geçmişinde tarihi bir gün çünkü ilk defa geçmiş mezunlarımız için bir mezuniyet töreni yapıyoruz. Bu bölüm 1975 yılında kuruldu ve mezunlarımız bizler için çok değerli. Hiçbir zaman bağlarını koparmadılar. 30 yıl sonra bir araya gelmek için bu toplantıyı onlar organize ettiler. Tekrar okullarına dönmüş olmaktan çok büyük heyecan duyuyorlar biz de onların heyecanını paylaşıyoruz" dedi.

'BİZİM KEP TÖRENİMİZ OLMAMIŞTI'

30 yıl sonra bir araya gelmenin çok heyecan verici olduğunu dile getiren 1988 yılı mezunu Özlem Akçay (51), "Bazen sosyal medya güzel şeylere de vesile olabiliyor. Uzaklardan gelen arkadaşlarımız var ve birbirimizi görmekten çok mutluyuz, 20'li yaşlarımıza geri döndük. Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Şebnem Tavman, bu seneki mezunların törenini sosyal medyada paylaştığında altına yorum olarak 'Bizim hiç kep törenimiz olmamıştı, biz de istiyoruz' yazdık. Rektörlüğün de onay vermesiyle birlikte bu organizasyonu gerçekleştirdik" diye konuştu.

1987 yılı bölüm birincisi Mehtap Yılmaz (53) ise "30 yıl sonra arkadaşlarımızla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İyi ki varlar, çok güzel bir organizasyon oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Bir daha dünyaya gelseydim bu arkadaşlarla beraber tekrar aynı sıralarda okumak isterdim diyen 1990 mezunu 53 yaşındaki İsmail Yazıcı, "Tarifsiz duygular yaşıyoruz. 30 yıl öncesine tekrar geri dönmek bambaşka bir his" diye konuştu.

DHA

Editör: Haber Merkezi