Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek İzmir Tarım Festivali’yle birlikte İzmir’de ikinci üretici pazarı da açılıyor. Kültürpark Lozan Kapısı girişinde kurulacak ve her çarşamba günü İzmir’in dört bir yanından gelen köylü ve çiftçiyi kentliyle aracısız buluşturacak üretici pazarı için kentin altı farklı noktasından servis hizmeti de sunulacak.

FESTİVAL KORTEJLE BAŞLAYACAK

Tarıma ve yerel üreticiye dikkat çekmek için bu yıl üçüncü kez düzenlenen İzmir Tarım Festivali, 16 Ekim Çarşamba günü 12.00’de Gündoğdu Meydanı’ndan hareket edecek renkli kortejle başlayacak. Atatürk Caddesi'nden dans ve müzikler eşliğinde ilerleyecek kortej 14.00'te açılışı yapılacak Kültürpark Üretici Pazarı’na ulaşacak. Festival yürüyüşüne kooperatifler, ziraat ve meslek odaları, üretici birlikleri, üniversiteler, Süt Kuzusu ve Abla Ağabey Kardeş Projesi’nde yer alan çocuklar, çiftçiler ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katılacak.

KONSER VE GÖSTERİLER OLACAK

27 farklı ilçeden katılan tarımsal kalkınma kooperatifleri, kadın üretici birlikleri ve yüzlerce üreticinin ev ve el işi yöresel ürünlerini sergileyeceği pazarda, en lezzetli ürünler yaklaşık 100 üretici tezgâhında katılımcıların beğenisine sunulacak.

Gün boyu açık olacak kooperatif ve üretici tezgâhları, el emeği yöresel ürünlerin tadılabileceği ikram çadırları, sürpriz hediyeler, çocuklar için oyun etkinlikleri, nergis ve çiçek fidesi dikim etkinlikleri, halk oyunları gösterileri ve konserler misafirlerine özel bir gün yaşatacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası’nın seslendireceği şarkılarla devam edecek etkinlik, 14'üncü Balkan Halk Dansları Festivali kapsamında aynı akşam Kültürpark’da düzenlenecek Sakoband konseri ve Balkan Halk Dansları gösterileriyle sona erecek.

LOZAN KAPISI GİRİŞİNDE

Kültürpark Lozan Kapısı girişinde kurulacak ve her çarşamba günü İzmir’in dört bir yanından gelen köylü ve çiftçiyi kentliyle “aracısız” buluşturacak Kültürpark Üretici Pazarı, kent kırsalının sosyo ekonomik kalkınmasına destek sağlarken, köylü kentli dayanışmasını da güçlendirecek.

Taze meyve ve sebzelerin, geleneksel yöntemlerle üretilmiş tarhana, erişte, köy ekmeği, ev salçası, zeytinyağı, doğal bal, pekmez ve birbirinden lezzetli yöresel tatların zenginleştireceği Kültürpark Üretici Pazarı, köylü ve çiftçiden aracısız alışveriş yapma imkânı sunduğu ziyaretçilerine de önemli bir ekonomik avantaj sunacak.

KÜLTÜRPARK'A ÜCRETSİZ SERVİS

Kentlinin üretici pazarına kolay ulaşabilmesi amacıyla her çarşamba günü kentin altı farklı noktasından seyir zevki yüksek otobüslerle servis hizmeti de sunulacak. 09.00’dan itibaren iki saat arayla Mavişehir Ege Park, Bornova Meydan, Fahrettin Altay Metro, Yeşilyurt İZSU, Gaziemir Belediyesi ve Şirinyer Migros önünden kalkacak otobüsler son seferini 17.00’de yapacak. Mavişehir Ege Park önünden kalkan otobüs 09.10’da Karşıyaka İskelesi’nde tramvay durağı önünden, Bornova Meydan’dan kalkan otobüs 09.15’te Bornova Metro’dan, Üçkuyular Metro önünden kalkan otobüs 09.05’te Göztepe Parkı’ndan, Yeşilyurt İZSU önünden kalkan otobüs 09.15’te Üçyol Metro önünden, Gaziemir Belediyesi önünden kalkan otobüs 09.10’da Gaziemir Emlakbank Konutlar ı önünden yolcu alarak Kültürpark’a doğru hareket edecek. Üretici Pazarı’ndan geri dönüş için son sefer saati ise 18.30.

Editör: Haber Merkezi