Cumhuriyet'in kenti İzmir'de, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bir haftaya yaydığı etkinliklerle kutlanan Cumhuriyet Bayramı, 29 Ekim akşamı müthiş bir finale sahne oldu. Gece geç saatlere kadar süren ve sokaklara taşan Cumhuriyet kutlamaları, fener alayı yürüyüşü ile başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve toplumun her kesiminden binlerce İzmirli, kol kola girerek marşlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na kadar yürüdü. İzmirliler, 350 metrelik Türk Bayrağını Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na taşıdı. Birinci Kordon, Türk bayrakları ile kırmızıya boyandı. Gündoğdu Meydanı’nda İzmirliler büyük bir sürpriz ile karşılaştı. Ulu Önder Atatürk’ün sesi ve görüntüsü dev ekrandan belirince onbinlerin coşkusu da doruğa ulaştı.

Gündoğdu Meydanı'nda kurulan sahnede İzmirlilere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Ülkemizin kurucusu, kurtarıcısı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e, silah arkadaşlarına, şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımızı ifade ediyoruz. 94 yıldır Ata'mıza eserlerine, devrimlerine sahip çıkıyoruz. Biz İzmir’iz; Atatürk’ün kentiyiz, bağımsızlığın kentiyiz; barışın, aydınlığın, özgürlüğün, demokrasinin kentiyiz. Ne mutlu bizlere! Ne mutlu İzmirlilere" diye konuştu.

Başkan Kocaoğlu'nun konuşmasının ardından sahneye çıkan ünlü sanatçı Funda Arar, konserine İzmir Marşı ile başladı. Arar, “İzmir’de, barışın, kardeşliğin kentinde Cumhuriyetin kalesinde olmaktan gurur duyuyorum" diye konuştu. "Yak Gel ", "Alagül", "Camdan Kalp" gibi sevilen şarkılarıyla unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatan sanatçı, İzmir'deki Cumhuriyet kutlamalarına ayrı bir renk kattı.

Editör: Haber Merkezi