İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören 29 yaşındaki karaciğer hastası Aydınlı Müge Koç, sağlığına kavuşabilmek için nakil bekliyor. Hastanenin yoğun bakım ünitesinde karaciğer yetmezliği sebebiyle tutulan Koç, 24 saat içinde nakil yapılamazsa hayatını kaybedecek.

Efeler’de ailesiyle birlikte yaşayan ve ailesinin en büyük çocuğu olan Müge Koç, akşam saatlerinde karın şişliği şikayetiyle Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'ne başvurdu. Burada bir takım tetkiklere tutulan Koç’un karaciğerinin iflas ettiği ve acil nakil yapılması gerektiği söylendi. Koç, Aydın’da karaciğer nakli yapılamayacağı için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yoğun bakım ünitesine kaldırılan Müge Koç’un tek umudu biran önce uygun karaciğerin bulunması.

AİLESİ YARDIM İSTİYOR

Kızlarının rahatsızlanana kadar herhangi bir karaciğer şikayetinde bulunmadığını aktaran genç kızın ailesi, “Kızımız aniden rahatsızlandı. Karaciğeri iflas etmiş. Dünden beri aramadığımız, sormadığımız hastane kalmadı. B grubu ve O grubu kana sahip gönüllüden karaciğer nakli yapılması gerekiyor. Yoksa kızımız 24 saat içinde yaşamını yitirecek. Ne olur bize yardım edin” dedi.

Kendi yakınlarının karaciğerlerinin uygun olmadığını anlatan Koç ailesi, hayırsever vatandaşlardan yardım beklediklerini, kriterlere uygun olan ve yardım etmek isteyen vatandaşların kendilerine 0533 603 07 43 numaradan ulaşabileceklerini bildirdi.

Aydınlık

Editör: Haber Merkezi