GÜLSEN CANDEMİR/ İZ GAZETE- Karabağlar Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi ile başlayan açılışta ilk konuşmayı Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yaptı. Selvitopu; “Yeni bir yaşamın tasarlandığı bir kent hedefiyle ilçeyi dönüştürmeye ve geliştirmeye çalışıyoruz. İlk işimiz ilçemizi 2050’li yıllara hazırlamak oldu. İlçenin planlamasını ihtiyaçlara göre yeninden planladık. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile planlamamızı da tamamladık. Şimdi o planları hayata geçiriyoruz. Karabağlar’ı İzmir’in seçkin ilçelerinden biri haline getirmeye kararlıyız." dedi.

 ‘TEMEL İHTİYAÇTIR’

Selvitopu’nun ardından konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, öğrencilerin barınma ihtiyacına değinerek, yapılan yurdun önemini vurguladı. Tunç Soyer; “Güvenli, konforlu bu yurt öğrencilerin her türlü ihtiyacını giderebilecek özelliklere sahip, tüm üniversitelere ulaşılabilir bir konumda inşa edilmiştir. Öğrenciler için barınma, yurt ihtiyacı son on yılda çok daha elzem hale gelmiştir. Yurt ihtiyacını kamuda gideremeyen öğrenciler, ideolojik yaklaşımlara sahip çeşitli vakıfların kayıt dışı yurtlarına mecbur kalmaktadır. Yurt Kur’un kapasitesi ne yazık ki tüm öğrencilerin ihtiyacını karşılamamakta. Büyükşehirlerdeki öğrenciler için barınma en temel ihtiyaç haline gelmiştir. Öğrenim hayatını devam etmek isteyen öğrenciler, depreme dayanıklı olmayan, yangın merdiveni bulunmayan ve siyasi amaçlar taşıyıp yasal olmayan yurtlara mecbur bırakılmaktadır. Bu tablo içerisinde Karabağlar Belediyemizin, Büyükşehir Belediyemizin de katkıları ile hizmete sunduğu bu yurt büyük bir kazanım. Bu vesile ile Karabağlar Belediyemizi, Eski Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nu ve emeği geçen herkesi kutluyorum." şeklinde konuştu.

BORNOVA’YA DA YURT GELİYOR

Soyer ayrıca, Bornova'da yapılması planlanan kız öğrenci yurdunu da, "İzmir Büyükşehir Belediyemiz İzmir’deki öğrencilerin yurt ihtiyacını karşılamak için Bornova Evka’da 800 kapasiteli kız öğrenci yurdu ile ilgili çalışmamızı hızla sürdürüyor. Öğrencilerin öğrenim hayatında İzmir memnuniyet açısından en üst sıralarda yer alıyor. İzmir’in öğrencileri tatmin eden bir şehir olması bizler için bir gurur. Bu gururu büyütmek için sosyal ve kültür alanında her türlü desteği sunmak bizim boynumuzun borcu.” ifadeleri ile müjdeledi.

‘BOYNUMUZUN BORCU’

En son konuşmayı yurtta kalacak kız öğrenciler ile yapan CHP Genel Başkanı, şunları söyledi; “Hayatın her alanının dikkatle izleyecekler ancak siyaseti de yakından izlemelerini istiyorum. Çünkü siyaset toplumun sorunlarını çözmek için en önemli kurumlarından biridir. Yerel yönetimlerde çok güzel bir başarı sağladık. Sıra geldi ikinci etapta. 2.etapta beyefendiyi aşağıya indireceğiz. Hep beraber yapacağız bunu. Kutuplaşan, kavga çıkaran bir toplum istemiyoruz. Sakız alırken, dolmuşa binerken vergi veriyorsunuz. Şimdilik sadece teneffüs ederken vergi vermiyorsunuz. Vergi veriyorsak vergi harcayanların hesap vermesi lazım.” cümleleri ile seslendi.

KİMLER KATILDI?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıdaroğlu’nun yaptığı kız yurdu açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Murat Bakan, Tacettin Bayır, Bedri Serter, Atilla Sertel, Ednan Arslan, Karabağlar CHP İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Karabağlar’ın ilk Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, eski bakanlardan Yaşar Okuyan, İYİ Parti ve Saadet Partisi İl Başkanları, CHP’li ilçe başkanları, Karabağlar muhtarları, mahalle halkı, Karabağlar Belediyesi’nin meclis üyeleri, Karabağlarlı’lar, yurtta kalan kız öğrenciler ile Menderes, Narlıdere, Karaburun, Gaziemir, Çeşme, Selçuk, Bornova, Konak ilçelerinin belediye başkanları da katıldı.

Editör: Haber Merkezi