DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- 2. el eşyaların ve antikaların satıldığı festivalin altıncısı Alsancak Gar’da düzenlendi. Ev kadınlarının, öğrencilerin, derneklerin katılım sağladığı festivale ilgi yoğun olurken festivalin organizatörü Işıl Erbey, gazetemize festival ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Işıl Erbey, “Her geçen etkinlikte bir öncekine göre katılım ve stand sayımız giderek artıyor ve katılım beklediğimiz oranın üstüne çıkıyor. Çünkü ikinci ele ve el emeğine rağbet giderek artıyor. İnsanlar ve genelde ev kadınlarımız, evde yaptıkları el emeği ile burada satış yaparak ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. Biz bu kadar tutulacağını düşünmeden bu işe başlamıştık. Öğrencilere ya da kadınlarımıza bundan kazanç sağlayacak hale getirebiliyorsam ne mutlu bana” dedi.

HERHANGİ BİR FAYDAM OLDUYSA NE MUTLU BANA

Erbey, Buca Dayanışma Sahipsiz Hayvanları Yaşatma ve Koruma Derneği’ne destek olduğunu ifade ederek, “Elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyor ve onlara ücretsiz bir stand tahsis ediyorum. Onlar da kendi çabalarıyla ve hayvan severlerin destekleriyle el emeklerini insanlarla buluşturuyorlar. Elde ettikleri bütün geliri sokak hayvanları için kullanıyorlar. Buranın katılımının fazla olması onlar için de avantaj. Herhangi bir faydam oluyorsa ne mutlu bana” diye konuştu.

STANDIN BÜTÜN GELİRLERİ SOKAK HAYVANLARI İÇİN

Buca Dayanışma Sahipsiz Hayvanları Yaşatma ve Koruma Derneği Başkanı Nuran Kapıdağ, “Standımızı bireysel olarak açıyor ve bütün geliriyle mama alıp sokak hayvanlarını besliyoruz. Daha önce böyle bir organizasyona katılmamıştık. Gönüllerin oluşturduğu bir dernek, yazık ki fazla yardım alamıyoruz. Ama Buca Belediyesi bize kısırlaştırma ve besleme haftalarında araç desteği konusunda yardımcı oluyor” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi