Milli Eğitim Bakanlığı’nın 29 Aralık 2015’te gerçekleştirilen greve yönelik cezalandırmaları sürüyor. İzmir'de, Eğitim Sen üyesi 2 müdür yardımcısına greve katılarak barış istedikleri için 3 ceza birden verildi. Eğitim Sen üyeleri önce maaş kesme cezası aldı, ardından müdür yardımcılıkları görevlerine son verildi ve son olarak da sürgün edildi.

Bölge illerinde devam eden sokağa çıkma yasaklarına ve çatışmalara karşı 29 Aralık 2015'te KESK, DİSK ve TMMOB öncülüğünde iş bırakarak barış talebini dile getiren emekçilere dönük cezalandırmalar devam ediyor.

Ülke genelinde binlerce öğretmene maaş kesme cezası verilirken yine çok sayıda öğretmen meslekten men edilmesi talebiyle yüksek disiplin kurullarına sevk edildi. Soruşturmaların yoğun geçtiği İzmir'de de Eğitim Sen üyesi 2 öğretmen greve katıldıkları için 3 ayrı cezaya çarptırıldı.

Buca Süleyman Bilgen İlkokulunda müdür yardımcısı olarak görev yapan Eğitim Sen İzmir 5 No’lu Şube Yürütme Kurulu Üyesi Mali Sekreter Devrim Özder ile Menderes Tahir Çamur Mesleki ve Teknik Anadolu Turizm Otelcilik Lisesinde müdür yardımcısı olarak görev yapan Eğitim Sen üyesi Aybenis Ülker, 29 Aralık grevine katıldıkları gerekçesiyle ilk olarak 1/30 maaş kesim cezası aldı, ardından müdür yardımcılığı görevlerine son verildi ve son olarak da görev yerleri değiştirilerek sürgüne maruz kaldı. Devrim Özdemir Bayındır'a; Aybenis Ülker ise Torbalı’ya sürgün edildi.

(EVRENSEL)

Editör: Haber Merkezi