İzmir'deki 100'ü aşkın okuldan 2 bin 600 öğrenci Atatürk Stadı Seha Aksoy Spor Tesisleri'nde buluştu. 10 Mayıs'taki finallere katılmak için ter döken 6 ile 13 yaş arasındaki atletizme gönül veren minik yürekler, güneşin altında mücadele etti. Elemeler öncesi konuşan Karşıyaka Rotary Kulübü Başkanı Barış Kaşka, 31. Torunlar Atletizm Şenliği'nin temellerini İzmir'in yetiştirdiği duayen Gazeteci Şevket Özçelik'in attığını belirterek, “Şevket Özçelik ağabeyimizin hayalini gerçeğe dönüştürüp devam ettirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu yıl 2 bin 600 öğrencimizi ve yüzü aşkın okulumuz bu heyecana ortak oldu. 31 yılda bu olimpiyatlara katılan yüzlerce değerli sporcumuz yetişti. Amacımız Rotary Kulübü olarak çocuklarımıza sevdikleri bir sporu yapmalarını sağlamak. Bunun gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Etkinliğe katılan 2440. Bölge 6. Grup Guvernör Yardımcısı Berkay Eskinazi ise “Karşıyaka Rotary Kulübü'nün sürdürülebilir projesi olan Torunlar atletizm yarışmasını her yıl başarıyla gerçekleştiriyoruz bu başarısını kutluyorum ve devamını diliyorum" dedi. İzmir Atletizm Spor Kulübü Başkanı ve yüksek atlamada Türkiye rekortmeni olan milli atlet Aycan Kurtcan da atletizm sevgisini aşıladığı için Karşıyaka Rotary Kulübü'nü kutladığını söyledi. Kurtcan, “Atletizm çocuklarla daha güzel. Biz önümüzdeki yıllarda daha fazla çocuk sesi duymak istiyoruz. Çünkü en güzel ses çocuk sesi" diye konuştu.

Etkinlik sırasında 2 bin 600 öğrenciye yarışmanın sponsoru olan Pehlivanoğlu Şirketler Gurubu Başkanı Ali Pehlivanoğlu tarafından içerisinde kırtasiye ve 11 çeşit malzeme bulunan çantalar hediye edildi.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi