İZ GAZETE- 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, İzmir'de coşkuyla kutlanırken Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da bugüne özel bir canlı yayın yaptı. Karabağlar Gençlik Kolları Başkanı Fatma Gül Uysal ve CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan’ın sunumuyla gerçekleşen program da katılımcılara gündeme dair önemli sorular soruldu. Özel sosyal medya hesabından canlı yayına katılan Muhittin Selvitopu, soruları cevaplandırdı. Ayrıca canlı yayın programına CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Dila Koyurga katılım gösterdi.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun  19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın tarihimizde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek başladığı konuşmasında  “ Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe olan bakış açısı oldukça farklıdır. Hem ülkemiz açısından hem de diğer ülkeler açısından önemli bir tarihtir. Tüm gençlerimizin gençlik bayramı kutlu olsun “ dedi.

Muhittin Selvitopu Karabağlar’ın Uzundere Mahallesi’nde yapılmasını istediği Üniversite yerleşkesine ilişkin, “ Uzun süredir Karabağlar’da üniversite kampüsünün kurulmasıyla ilgili bir tartışma var. 80 hektarlık hazine yeri vardı. Toplu konut idarisine devredildi. Daha sonra biz buranın Karabağlar’da ihtiyaç olan üniversite kampus alanına ayrılması yönünde çalışma başlattık. 80 hektarlık alanda 38 hektarlık alanı üniversite alanı olarak ayrıldı. Bizler bunun yeterli olmadığını dile getirdik.  Buna rağmen sonuç alamadık. Yargıya taşıdık ve yargıda da iptal kararı çıkarıldı. Bu durum Karabağlar’ın ekonomik, ticari , sosyal anlamda önemli bir merkez haline gelecek. “açıklamasında bulundu.

‘KARBEMLİ ÖĞRENCİLER EĞİTİME DEVAM EDİYOR’

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ,KARBEM’in virüs süreci öncesinde de 1350 öğrenciye eğitim veren kurum olduğunun altını çizerek, bu dönemde de online şekilde sınava hazırlandıklarını söyledi. Selvitopu, “Virüs sürecinde öğrencilerimizin mağdur olmaması için online destekle sınavlarına hazırlanıyorlar. Desteğimiz bu süreçte de devam edecek. Gençler geleceğimizdir. Onların yanında olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

‘KADERİMİZİ DEĞİŞTİRMİŞTİR’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba 19 Mayıs’ın başlatılan en güzel yürüyüşlerden birisi olduğunu söyleyerek, “Dünyada başlatılan yürüyüşlerin en kutlusu ve güzeli aklımıza geliyor. Sadece Türkiye için değil, dünya için önemli bir adım olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk’ün attığı adım Anadolu’daki bir avuç insan için değil, dünyada sömürülen halklar içinde önemlidir.  En önemli tanımı var olan sömürü ve düzene karşı isyandır. Genç yaşta attığı adımla kaderimizi değiştirmiştir.” dedi.

‘SENDİKALAŞMA ORANI YÜZDE 11’

Sendikasız ve sigortasız çalışan genç nüfusa yönelik CHP’nin çalışmalarına da değinen Ağbaba, , “Çıraklarla beraber 19 yaş altı çalışan kayıtlı 3 milyon 200 bin gencimiz var. Bu sadece sendikasızlık, kayıt dışılık 19 yaş altı için geçerli değildir. Yüzde 34 kayıt dışı çalışanımız var. Sendikalaşma oranımız yüzde 11 civarındadır. Sendikalı işçilerimizin çoğu belediye ve kamularda çalışmaktadır. Bunun sebebi işçilerin örgütlenememesi değildir. Türkiye’de hakim olan siyasi anlayıştan kaynaklı bir sıkıntıdır.” açıklamasında bulundu.

Gençlik haklarına yönelik mecliste yapılan çalışmalara değinen Ağbaba,“19 yaş güvencesiz çalışan çocuklarla ilgili, üniversite öğrencilerimizle ilgili çalışmalarımız var. Seçim bildirgemizde üniversitelere giden hiçbir öğrencimizin yurt problemi olmayacak demiştik. Yine bildirge de organize sanayi bölgelerinde teknik liselerin açılması yönünde bir öneri sunduk. CHP gençlerle ilgili ve sorunlarını dile getirmeye çalışıyor. “ dedi.

‘İNANÇ VE KARARLILIKLA’

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP’nin genel ve yerel seçim sürecinde kadrolarındaki değişim ve gençleşmesine yönelik açıklamalarda bulunarak, “ Mustafa Kemal Samsun’a çıktığında 38 yaşındaydı, 42 yaşında da Cumhuriyet’i kurdu. Gençliğin verdiği inanç ve kararlılık. CHP son yerel seçimlerde gençleşme sürecine girdi. Gençlerimizin içerisindeki üretkenlik ve dinamiği örgütlenme sürecinde de etkili oldu. İzmir’de baktığımızda birçok genç arkadaşımızın belediye meclislerinde yer aldığını görüyoruz. Deneyim ve tecrübe de çok önemli. İnanç ve kararlılıkta bu süreçte tabiî ki önemli. Biz çalışan üreten sorgulayan gençler istiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe bakış açısı da 19 Mayıs’tan anlıyoruz" diye konuştu.

‘HER ANLAMDA YANINDAYIZ’

CHP Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım’ın tutuklanmasına ilişkin değerlendirmede bulunan CHP’li Deniz Yücel,  “Salgın dönemi hepimizi için önemli bir sınavdı. Ama bu sınavdan hükümet geçemedi. İktidar bu süreçte maske dağıtmayı bile beceremedi. Birçok plansız işler yapıldı. Bu başarısızlıkları örtmeleri için bir takım siyasi argüman üretmek zorunda kaldılar. Bu hükümetin genel siyaset anlayışı. CHP bu süreçte hedef gösterildi.  Muhalefette olan Meral Akşener’de öyle. Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı başta serbest kalsa da AKP’nin trolleri genç arkadaşımızı hedef göstermesi neticesinde tutuklanıyor. Ancak bu durum morallarimizi bozmamalı. Bizler gerek hukuki, gerekse siyasi olarak destek vereceğiz. En kısa zamanda bu suçlamadan aklanacağına inanıyorum. Biz her zaman Gençlik Kollarımızın yanında olmaya çalışacağız.” dedi.

‘ŞANSLI OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYORUM’

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın öneminden bahsederek, gençlik örgütünden gelmenin siyasi hayatında olumlu etkiler yarattığının altını çizdi. CHP’li Arslan, “19 Mayıs hepimizin doğum günüdür. Siyaset yapan bir aileden yetişerek geldim. Gençlik siyasetinden negatif hiçbir yanı yoktur. Birlikte bu mücadeleyi sürdürdüğüm tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Tabiki eksiklerimiz oldu. Bunları sözlerle anlatmak çok mümkün değil. Gençlik kollarında birlikte yürüdüğünüz arkadaşlarınıza güvenmeyi öğreniyorsunuz. Akademik siyasetten gelenlere göre daha şanslıyım diye düşünüyorum.” açıklamasında bulundu.

‘İKTİDAR EĞİTİMDE SABIKALI’

Pandemi sürecinde eğitim sürecindeki sıkıntıları değerlendiren Arslan, “ İktidarın 5 tane maskeyi dağıtamaması eğitim konusunda ne yapmasını beklersiniz? Eğitimde sabıkalı bir iktidarla karşı karşıyayız. Sistem sürekli değişiyor. Sınavların güvenilirliği sarsılmıştır. Sınav tarihleriyle ilgili virüs nedeniyle iptal ettiler. Daha sonra sınavlar ekonomik kaygıyla geri alındı. Bilimden uzak ticari kaygıyla alınan kararlarla gençlerimizin geleceğiyle oynanıyor. “ açıklamasında bulundu.

CHP Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Dila Koyurga, siyasette gençlerin katılımı ve temsiliyeti  hakkında açıklamalarda bulunarak, “18 yaşında seçilmeye hak kazanmış her bireyin siyasete girebileceği en mümkün yaştır. Şahsi olarak ülkemizde yaşayan her gencin düşüncelerini savunmaya ve geleceğe dair söz hakkı olduğunu düşünüyorum. Katılma konusunda siyasi yasakların kalktığı söylense de fiziksel yasaklar devam etmektedir. Bu yasaklara karşı kendi aramızda bu korku imparatorluğuna karşı birlikte mücadele edebileceğimizi düşünüyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi