İZ GAZETE- CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, sosyal medyada yaptığı paylaşımda CHP'nin 97. kuruluş yıl dönümünü kutlarken AKP iktidarının ülkeyi yönetiş biçimini eleştirdi. Sarıbal, yazılı açıklamasında, "Ne yazık ki 18 yıldır Cumhuriyet değerlerini, laikliği yok sayan kazanımlarını kurum ve kuruluşlarını haraç-mezat satarak yok eden AKP iktidarı ile yönetiliyoruz" dedi.

'LAİKLİĞİ YOK SAYAN AKP İKTİDARI İLE YÖNETİLİYORUZ'

Sarıbal, "Bugün, büyük önder Atatürk’ün izinde Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin kurucusu CHP’nin 97. Kuruluş yıl dönümü. Ne mutlu ki 97 yıldır Cumhuriyet ve demokrasimizin yılmaz bekçisi olarak çalışan partimiz var. Ancak ne yazık ki 18 yıldır Cumhuriyet değerlerini, laikliği yok sayan kazanımlarını kurum ve kuruluşlarını haraç-mezat satarak yok eden AKP iktidarı ile yönetiliyoruz. Bu dönemde, Cumhuriyet'imizin birikimleri ve kurumları özelleştirme adı altında yağmalanıp talan edildi. Cumhuriyet'in sanayisi, ticareti, ulaşımı, limanları, petrol tesisleri kentleri, turizmi, tersaneleri ve bankaları yerli ve yabancı sermayeye yok pahasına satışa çıkarılarak peşkeş çekildi. Yetmedi varlık fonu icat edildi. Osmanlı’dan kalan enkazın; harabeye dönmüş yoksul bir ülkenin yeniden yapılandırılması döneminde ve kısacık bir süre içinde tüm ülke demir yolları ağıyla kuşatılmış.. Köy enstitüleri kurularak en ücra köyün çocuklarına nitelikli eğitim olanağı sağlanmış, bilim, sanat insanları yetiştirilmiştir. Ülkemiz bilim, sanat ve üretimde çağdaş ülkelerle yarışır düzeye erişmiştir" ifadelerini kullandı.

'ELDEN ÇIKARILDI'

Yapılan paylaşımda, "Son 18 yıllık AKP dönemindeki özelleştirmelerin 70 milyar dolara yakın bir getirisi olmuştur. Türk Telekom, Telsim, Erdemir, Petkim, Seka, TÜPRAŞ, THY’deki kamu hisselerinin %51’i, 6 Şeker Fabrikası, 25 Bölgenin Elektrik Dağıtım Şirketi, 31 Akarsu Santrali, EBK, ETİ, Bursa Gaz... Finansbank, Tekfenbank, Denizbank, Şekerbank, Sümerbank, Tekel, İzmir Limanı, Mersin Limanı, Bandırma Limanı, Samsun Limanı, Yarımca Limanı, Kuşadası Limanı ve İskenderun Limanı elden çıkarılmıştır" denildi.

Resim

"Sömürü düzeninin tek adamı: "Biz siyasette, ekonomide, savunmada, enerjide ve daha birçok alanda geçmişte yapılan hataların bedelini ödemek zorunda kaldık. Özellikle tek parti CHP’sinin dış politikada bıraktığı kötü mirasın ceremesini 83 milyon olarak halen biz çekiyoruz" dedi. Oysa, salt rant uğruna kontrolsüzce ve bilimi yok sayan keyfi ihalelerle RES’lere, HES’lere kurban edilen doğanın yarattığı afetlerden bile vatandaşı suçlu çıkaracak kadar pişkin ve ders almadan tüketmeye, yok etmeye devam ediyorlar" ifadeleri kullanılan açıklamada, "Bu anlayış ülkeyi çökertmiş, üretimi bitirmiş, tüketimi ise zengini daha zengin etmek için kredilerle, faizlerle kamçılamıştır." şeklinde açıklama yapıldı.

Resim

Yazılı açıklamada son olarak, "Cumhuriyet eşitlik ve demokrasidir. Bilimdir, üretimdir, kalkınmadır, istihdamdır. İlerleme, büyüme demektir. Somut veriler, kayıp, gerileme ortada. Saltanatla vatandaş arasında uçurum var. CHP de bu eşitlikçi düzenin koruyucusu olacak ilelebet var olacak ve bu cumhuriyet düşmanları ile mücadele edecektir" denildi.

Editör: Haber Merkezi