İZ GAZETE - TMMOB'a bağlı Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) İzmir Şubesi'nin bu yıl 17.'sini düzenlediği yaz kampı, Seferihisar Teos Ormancı Kamp Alanı'nda başladı. Her sene farklı temalarla gerçekleştirilen kampın bu yılki teması dijitalleşme. 

100'ü harita ve kadastro mühendisliği öğrencisi olan yaklaşık 200 kişinin katılmasının beklendiği kampa ayrıca günü birlik konuşmacılar da gelecek. 'Dijitalleşme' temasıyla gerçekleşecek olan kampın ilk gününde, Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençler 2 Eylül'e kadar kampta olacak. Çeşitli atölyeler ve panellerin yapılacağı kampta, akşamları ise konserler ve tiyatrolar olacak. 

İzmir'den Praksis ve Kornea İkilisi'nin konser vereceği kampın finalinde 1 Eylül'de Moğollar konseri yapılacak. Kampta ayrıca Deneysel Tiyatro Komünü de bir oyunla sahne alacak.

DOLU DOLU KAMP PROGRAMI, ÖZEL KONUŞMACILAR

'Dijitalleşme' üst başlığı ile mesleki, sosyal ve siyasal konularda gerçekleşecek panellerde, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, 'Komünist Başkan' olarak tanınan Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, DİSK Eski Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kani Beko, HDP Hatay Milletvekili, tiyatrocu Barış Atay, insan hakları savunucusu Veli Saçılık, Sözcü Gazetesi İzmir muhabiri Gökmen Ulu gibi isimler konuşmacı olacak.

'ÖZLEMİNİ DUYDUĞUMUZ BİRLİK BERABERLİK...'

Kampın ilk günü gazetemize açıklama yapan HKMO İzmir Şube Başkanı Özhan Kaynarca, öğrencilik yıllarından itibaren kamplara katıldığını ve bu kamplarda toplumcu mühendislik ve oda örgütlenmesi konusunda kendisini geliştirme fırsatı bulduğunu söyledi. Başkan Kaynarca 'Bu yıl da yeni öğrenci meslektaşlarımız katılacak ve hem sosyal hem de mesleki anlamda kendilerini geliştirecekler. Ülkemizde özlemini duyduğumuz birlik ve beraberlik duygusunu biz bu kamplarda yaşıyoruz. Bu yıl da öyle olacağına ve bu duygunun ülkenin dört bir yanına yayılacağına inanıyorum" dedi.

'MESLEKİ DİSİPLİNİ SAĞLAMAK İÇİN...'

Bu yıl 3. kez kampa katıldığını söyleyen İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Harita ve Kadastro Mühendisliği öğrencisi İstemihan Dinç kamptan beklentisinin mesleki disiplini sağlamak olduğunu söyledi. Dinç, 'İlk geldiğimde daha çekingendim, yeni girmiştim ortama. Sonraları görevli olarak gelmeye başladım. Katılacak arkadaşlara şimdiden iyi eğlenceler diliyorum' dedi. 

GÜN GÜN KAMP PROGRAMI İÇİN TIKLAYIN

Editör: Haber Merkezi