İzmir’de Çağdaş Hukukçular Deneği (ÇHD) ve Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyeleri KHK ile derneklerinin kapatılmasını protesto etmek için Bayraklı Adliyesi önünde basın açıklaması yapmak istedi. Bina etrafında yoğun güvenlik önlemi alan polis, Cumhuriyet Başsavcılığın kararı ile açıklamaya izin vermeyeceklerini belirtti.

DİHABER Muhabiri Cihan Başakçıoğlu'nun aktardığı bilgiye göre, demokratik haklarını kullanmak istediklerini ifade eden avukatlar basın açıklamasını okudukları esnada polis müdahale etti. “ÇHD, ÖHD susmadı susmayacak” sloganı atan avukatlar darp ederek gözaltına aldı. 

Gözaltına alınan ÇHD Şube Başkanı Serdar Gültekin, ÖHD Şube Başkanı Fatma Demirel ve avukat Oktay Uysal, İhsan Can Akmarul, İlahi Öz, Dinçer Çalım, Kardelen Yoğunlaştırarak, Yunus Emre Güneş, Mehmet Bayraktar, Yemen Canan, Şule Hizal, Erdoğan Akdoğdu, Fuat Şengül, Perihan Kayadelen, Zöhre Dalkılıç, Emre Güneş ve Emel Diril daha sonra sağlık kontrolü için Alsancak Devlet Hastanesine götürüldüğü öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi