17 Ağustos Perşembe günü yapılacak olan etkinlik, Zübeyde Hanım Nikah Evi’ndeki ‘Afet ve Örgütlülük’ konulu panel ile başlayacak. 18.30- 20.30 arasında gerçekleşecek panelin açılış konuşmalarını Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile İMO Başkanı Gürkan Erdoğan yapacak. Prof. Dr. Atilla Uluğ, Dr. Sadık Can Girgin, Ömer Karaca ve AKUT Onursal Başkanı Nasuh Mahruki de konuşmacı olarak katılacak.

BOSTANLI’DA TATBİKAT

Panel sonrasında, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu’nun katılımıyla, Bostanlı Rekreasyon Alanı’na kadar meşaleli yürüyüş gerçekleştirilecek. Alanda, Karşıyaka Belediyesi’nin deprem tırında, bilgilendirici sunumlar yapılacak. Açılacak olan stantlarda ise olası depremler öncesinde ve sırasında yapılması gerekenler anlatılacak. Barkovizyon ve belgesel gösterimleri de yapılacak.

“FARKINDALIK YARATIYORUZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Karşıyakamızı doğru planlıyor ve olası afetlere hazır hale getiriyoruz. Bir yandan da bilinç oluşturmak adına eğitim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Marmara Depremi’nin yıl dönümü olan 17 Ağustos’ta da hem farkındalık yaratmak hem de halkımızı bilgilendirmek için önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. Deprem gerçeğine karşı hazırlıklı olmak isteyen herkesi bekliyoruz. Büyük felakette yitirdiğimiz canları anarken, bir daha böyle acıların yaşanmamasını diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi