CHP'nin, 15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra çıkarılan kanun hükmünde kararname kararlarının değerlendirilmesi için kurduğu komisyonun üyelerinden Yıldırım Kaya, İzmir'de söyleşiye geldi. Dün gün içerisinde sendikaları ziyaret eden CHP PM üyesi Yıldırım Kaya, daha sonra il yönetiminin görevlendirdiği avukatlarla birlikte söyleşiye katıldı. KHK'ların mağduriyetlere yarattığını ifade eden Kaya'yı dinleyenler arasında, darbe teşebbüsünden sonra işlerine son verilen ya da açığa alan kişilerde yer aldı.

Sürece ilişkin bilgiler veren Kaya, Başbakan Binali Yıldırım'ın geçen hafta açıkladığı 70 bin başvuru olduğu rakamlarını hatırlattıktan sonra, "Şu ana kadar 162 bin 200 kişinin ya işlerine son verildi yada açığa alındılar. Ancak bunların 90 bini korktukları için başvuruda bulunamadılar. Bürokratları Başbakan Binali Yıldırım'ı kandırıyorlar" dedi. Yıldırım Kaya, Başbakan Binali Yıldırım'ı izlediği politikalar üzerinden de eleştirip, "Başbakan oldu ama gözü hala Aziz Kocaoğlu'nun koltuğunda, kıymetli bir koltuk. Zulme ses çıkarmazsanız İzmir'de kimsenin size kapı açacağını düşünmeyin" diye konuştu.

"MECLİSİ BOMBALAYANLAR KİM"

Adil Öksüz'ü bu toplumun karşısına çıkarmadan, Zekariya Öz'ü bu toplumunu karşısına çıkarmada hiçbir konunun vatandaşlara anlatılamayacağını ifade eden Yıldırım Kaya, "Genel başkanımız mağduriyetler konusunda masumiyet karinesine dikkat çekti, hakim kararı çıkıncaya kadar tüm mağdurlarını yanında olacağını beyan etti. Kılıçdaroğlu kendisine oy verdi yada vermedi mağdurun yanında olacağını söylediyse bizimde bu söylemi pekiştirmemiz lazım. 15 Temmuz'dan bu yana yapılanlar FETÖ ile mücadele hattı değildir. Meclisi bombalayanların kimi olduğunu biliyor musunuz? Meclisi bombalayan uçağı kim kullandı ismi ortada yok. 250 kişinin katilinden ismi şudur diye anons ettiler mi? O da yok. Hükümet varsa MİT varsa çıkıp açıklamak zorundalar. Bank Asya'nın mudilerinin isimlerini tuşa basıp kamu çalışanlarıyla karşılaştırıp açığa almayı biliyorsun ama Adil Öksüz nerede yoksa destekle kaçırıldı mı" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi