İzmirli ressamlar Aydın Özay ve Figen Öztürk'ün güncel eserleri ile koleksiyoner Maşuk Bağı'nın 30 yıl içerisinde topladığı antika halı ve kilimler, 'Resim, halı ve kilim karması' isimli sergide İzmirli sanatseverlerle buluşacak. 150 yıllık el dokuması Kafkas, İran, Yörük halı ve kilimlerin görücüye çıkacağı sergideki eserler, 27 Şubat Pazartesi günü yapılacak açılışın ardından 5 gün boyunca sergilenecek. 

İzmir Ticaret Odası Sergi Salonu'nda gerçekleştirilecek sergi ile ilgili bilgi veren Feral Kamalı, sergi için Maşuk Bağı'nın sahibi olduğu 700'e yakın el dokuması halı ve kilimlerinden en özellerinin seçildiğini söyledi. Kamalı, "Sergimizde Anadolu medeniyetine ilişkin her türlü halı ve kilim sergilenecek ancak bunun yanında Rus, İran ve Kafkas medeniyetine ait halılar da bu sergide yer bulacak. Bu eserlerin koleksiyon halı ve kilim olduğunu hatırlatmam gerek. Eşi benzeri bulunmayan, bazıları 150 yıllık halılar sanatseverlerle buluşacak" dedi. 

39 BİN DOLARLIK TEBRİZ HALISI 

Her bir parçanın özenle seçildiğini belirten Kamalı, "Yüzde 40'ı ipek, santimetrekarede 144 düğüm olan el dokuma Tebriz halısına 39 bin dolar fiyat biçildi. Sergide bulunan 150 yıllık Van kilimi ise 8 bin 500 dolar değerinde. Her biri el yazması kitap kadar değerli çünkü seri üretim değil. Ressamlarımız Figen Öztürk ve Aydın Özay'ın ise sergi için özel olarak yaptıkları güncel resimleri de sergilenecek" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi