İzmir’in köylerinde yaşayan 100 bin kadın seçmene mektup yazan Kadından Kadına Gönüllü Ekibi, daha sonra mektup yazdıkları kadınların kapılarını çalmak üzere köylere gitti. Toplam 101 köye giden Bakan ve ekibi; 10 binin üzerinde kapı çaldı, onbinlerce insana ulaştı.

Neden ‘hayır’ dediklerini el yazılarıyla yazdıkları mektuplarda anlatan Kadından Kadına Gönüllü Ekibi; duygu, düşünce ve gelecek endişelerini kaleme aldıkları mektupları İzmir’in köylerinde yaşayan 100 bin kadın seçmene kendi imkanlarıyla postaladı. Sonrasında ise mektup yazdıkları kadınların kapısını çaldı.

Kadından Kadına Gönüllü Ekibi ve Murat Bakan, 14 Mart’ta başlattıkları saha programı kapsamında her gün stratejik olarak belirlenen köylere giderek kapı kapı Anayasa değişikliğine neden ‘hayır’ dediklerini anlattı. İzmirli kadınların desteğiyle büyüyen hayır kampanyasında 220 kadın sahaya çıktı. Murat Bakan ve gönüllü kadınlar; Torbalı, Menderes, Selçuk, Tire, Bayındır, Ödemiş, Kemalpaşa, Bergama ve Kiraz ilçelerine bağlı toplam 101 köye gitti, 10 binin üzerinde kapı çaldı ve onbinlerce insana neden ‘hayır’ dediklerini anlattı.

Kendi aralarında ‘hayırlı bilet’ kampanyası başlatan Bakan ve Kadından Kadına Gönüllü Ekibi; kendi çevrelerinden yapılan yönlendirmelerle oy kullanmak üzerine memleketlerine gidecek üniversite öğrencilerinin yol masraflarını karşılamak için fon oluşturdu ve binin üzerinde öğrencinin gidiş geliş yol masraflarını karşıladı.

Sandığa gitme ve sandıklara sahip çıkma çağrısı yapan Bakan, “Biz bir aydır her gün sokaktayız, her gün köylerdeyiz. Hiçkimse medyaya bakıp, umutsuzluğa kapılmasın. Sokakta ‘hayır’ var. Bunu görüyoruz. Pazar günü ülkemiz ve geleceğimiz için lütfen sandığa gidelim ve sandıklara sahip çıkalım. ‘Hayır’da buluşmak, 17 Nisan sabahına umutla uyanmak dileğiyle” dedi.

Editör: Haber Merkezi