İzmir'de 10 Ekim Ankara Katliamı'nın 1. yıl dönümünde yapılan protesto eylemine, savcılık adli soruşturma başlattı. Eyleme katılanlar, devleti aşağılama suçunu düzenleyen TCK 301'le yargılanmak isteniyor.

Ankara Katliamı'nın birinci yıl dönümünde ülke genelinde emek ve demokrasi güçleri yaptıkları eylemlerle katliamın perde arkasının aralanmasını ve faillerinin cezalandırılmasını istedi. İzmir'de, "Katilleri Tanıyoruz. Hesap Vereceksiniz" sloganıyla düzenlenen eylemden rahatsız olan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

Emniyetin çektiği görüntüleri inceleyen Savcı, eyleme katılanların yargılanması için soruşturma başlattı. Eyleme katılan çok sayıda kişinin taşıdıkları dövizler ve attıkları sloganlardan dolayı "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçunu düzenleyen Türk Ceza Kanunu'nun 301. Maddesi suçunu işlediği iddia ediliyor. Haklarında soruşturma açılanlar İzmir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube'ye ifade vermeye çağrılıyor. İfadeye çağrılanlar arasında sendika ve siyasi parti yöneticileri de bulunuyor.

EYLEME YÜZLERCE İNSAN KATILDI

10 Ekim Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan açıklamaya yüzlerce insanın yanı sıra İzmir Milletvekili Musa Çam da katılmıştı. Eylemde “Katilleri tanıyoruz unutmadık unutmayacağız” yazılı pankart taşınırken “Faşizme ölüm halka hürriyet, “Katil devlet hesap verecek”, “Onlara sözümüz barış olacak” ve “Ankara'yı unutma unutturma” sloganları atılmıştı.

(EVRENSEL)

Editör: Haber Merkezi