Tugay Can-İz Gazete/ DİSK, Türk-İş ve  KESK'in öncülüğünü üstlendiği 1 Mayıs Tertip Komitesi  Kemeraltı Çarşısının girişinde basın açıklaması düzenledi. Açıklama da 1 Mayıs için Gündoğdu Meydanın doldurulması yönünde çağrı yapıldı. Basın açıklamasının ardından bildiri dağıtılırken “İzmir uyuma hayırına sahip çık” sloganı dikkat çekti.Düzenlenen basın açıklamasında, iş cinayetlerinin rutin hale geldiği, sömürünün her türlüsünün normalleştirildiğine dikkat çekilirken, Grev hakkının gaspına, iş güvrncesinin kaldırılmasına karşı, grevli toplu sözleşmeli sendika hakkı için, kadın özgürlüğü için 1 Mayıs’ ta alanlarda olmanın önemini vurgulandı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu adına konuşan Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı,” 16 Nisan’dan sonra kapitalistler, emperyalistler, işverenler kıdem tazminatımıza göz dikecek demiştik , çok az bir zamanımız kaldı, 1 Mayıs’ta Gündoğdu Meydanı’nda güçlü bir katılımla gücümüzü göstermeliyiz” dedi. Sloganlar eşliğinde bildiri dağıtan sendikalar İZSU önünde çalışmayı sonlandırdı. 

Konuşmaların ardından sendikacılar ve işçiler Kemeraltı'nda üzerinde "Özgürlük ve demokrasi mücadelesi için 1 Mayıs'a. Gündoğdu Meydanı 14.00" yazılı bildirileri İzmirliler'e dağıttı.

Editör: Haber Merkezi