İZGAZETE - Bugün saat 11:00'de Çiğli Belediyesi Çibel Şirketi ile DİSK Genel-İş 8 Nolu Şube arasında 860 işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi imzalanması töreni güvenlik işçilerinin TİS'e dahil edilmemesi nedeni ile bir süre başlayamadı. Planlanan saatin üzerinden 1 buçuk saat geçmesinden sonra başlayan törene işçi katılımı sınırlı seviyede kaldı. Taraflar 1 buçuk saatlik gecikmenin ardından anlaşma sağladı ve güvenlik işçileri de toplu sözleşmeye dahil oldu. 

Çiğli Belediyesi Çibel Şirketi ile DİSK Genel-İş 8 Nolu şube arasında 860 işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi imzalanması öncesi çıkan kriz çözüldü. Güvenlik işçilerinin toplu sözleşmeye dahil edilmemesi krizinin giderilmesi sonrasında imza töreni bir buçuk saatlik gecikme ile başladı.

Genel-İş Sendikası başkanı Remzi Çalışkan, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel-İş Sendikası Yöneticileri, muhtarlar, STK temsilcileri ve belediye yetkililerinin katıldığı törene işçilerin katılımı ise sınırlı düzeyde kaldı. Alanda yaklaşık olarak 30 işçinin olduğu aktarıldı.

Editör: Haber Merkezi