İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) İnsani Gelişme Endeksi -İlçeler (İGE-İ) çalışmasında Türkiye’de 186 ilçeyi kapsayan rapora göre 23. Sırada yer alan Gaziemir Belediyesi ‘Çok Yüksek İnsani Gelişme performansı göstererek ‘Yeşil Bölgede yer alan ilçe oldu. Yönetim, sosyal kapsama, ekonomik durum, eğitim, sağlık, sosyal yaşam, çevre ve ulaşım göstergeleri baz alınarak düzenlenen Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı(UNDP) Raporu’na göre Gaziemir Belediyesi ‘Sosyal Belediyecilikteki başarısını bir kez daha kanıtladı.
İngev Başkanı Vural Çakır, insani gelişmenin bir yönetim felsefesi ve uygulama stratejesi olduğunu belirterek; İngev’in insani gelişmeye hizmet eden çalışmaları desteklemekten gurur duyduğunu belirtti.

'TÜRKİYE'DE İLKLERE İMZA ATTIK'

Eğitimli ve sağlıklı insanların yaşadığı kentlerin hızla gelişeceği anlayışı ile hayatlara dokunuş adını verdiği sosyal projelerle adından söz ettiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol; “İNGEV’e ve emeği geçen herkese bizi bu ödüle layık gördükleri için teşekkür ederim. Göreve geldiğimiz 2009 yılından bu yana yerel yönetimler anlayışımız çerçevesinde her zaman ilkleri yaşattığımız Gaziemir’de, çalışmalarımızın vatandaşlara ulaştığını görmek bizi çok mutlu etti. Hayata geçirdiğimiz sosyal ve fiziki projelerle tüm vatandaşlarımıza Gaziemirli olmanın ayrıcalığını yaşatıyoruz. Her alanda örnek gösterilen, fark yaratan işlere imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

HAYATLARA DOKUNAN BELEDİYECİLİK

Hayata geçirdiği sosyal projelerden söz eden Başkan Şenol; ‘‘Doğumdan önce, ölümden sonra’ anlayışı ile hayata geçirdiğimiz; ‘Hoş geldin Bebek, ‘CV Bank’, ‘Gıda Bankası’, ‘Evde Hasta ve Yaşlı Bakım’ ‘Ücretsiz Nakil Ambulansı’ ‘7 gün 24 saat Cenaze Raporu’ gibi marka projelerle genel ve yerel yönetimlere örnek olduk. Yine geçtiğimiz günlerde Türkiye’de ilk olan ‘Yaşlılara Düşme Dedektörü ve Sosyal Alarm Butonu’ ile bir ilke daha imza attık. Yakın zamanda kapsamıyla Türkiye’de yine bir ilk olan ‘Sağlık Köyü’ projemizi hayata geçirerek tüm hizmetlerimizi tek çatı altında topladık” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi