Futbolda İzmir’in ayak sesleri… Süper Lig’de Göztepe taraftarının ve camianın da sahiplenmesiyle inatla Avrupa hedefinden kopmadan yarışı sürdürüyor. Süper Lig, ilk dördün arkasından Göztepe, Kayserispor, Trabzonspor ve Sivasspor arasında soluk soluğa beşincilik yarışına sahne oluyor haftalardır. Altınordu, son haftalarda üst üste iki zor deplasman galibiyetiyle play-off yanında ikincilik hedefine de kilitlendi. Altay ve Menemen ise TFF 2. Lig’de grup lideri olarak yoluna devam ediyorlar.

PTT 1. LİG’DE YARIŞ KIZIŞTI

PTT 1’de Rizespor ve takipçileri Ankaragücü ile Ümraniyespor direk Süper Lig şansını kovalarken Altınordu, Gaziantep BB ve Boluspor da play-off’a en yakın takımlar. Ligde yabancısız oynayan ve altyapı ağırlıklı İzmir’in kırmızı lacivertlileri liderden yedi, ikşnciden sadece dört puan geride ve direk Süper Lig için de heyecanlandı. Şeytanlar son üç maçta dokuz puan alırken deplasmanda Adanaspor’u 3-1, evinde geriden gelerek İstanbulspor’u 3-1 ve son olarak da Eskişehirspor’u deplasmanda 4-2’lik skorlarla devirdi. Kalan maçlarda sahasında Denizlispor, Ümraniyespor ve Manisaspor’u ağırlayacak. Giresunspor, Gaziantep BB ve Adana Demirspor deplasmanlarına gidecek. Ümraniyespor ve Gaziantep BB maçları üst iki sıra ve play-off için belirleyici olacak. Altınordu, liderden sonra en çok gol atan takım (46) ama çok da gol yiyor; en çok gol yiyen onuncu takım (37)! Son haftalarda defans güvenliğini alıp alamaması ligdeki yerinde belirleyici olacak gözüküyor istatististiklere bakıldığında.

2.LİG’DE İZMİR TAKIMLARI LİDER

2. Lig’de İzmir’in köklü takımlarından Altay, Beyaz Grup’ta bu hafta evinde iki puan bırakmasına karşın 50 puanla lider. Gümüşhanespor’un son haftalardaki puan kaybı sonucu liderliğe oturan siyah beyazlıların kalan haftalarda deplasmanda oynayacağı Bugsaş ve Sakaryaspor ile evinde oyanayacağı Hacettepe maçları adeta final niteliğinde. Bu üç maçtan en az yedi puanla çıkacak Altay ipi göğüsler ve PTT 1’e çıkar.

Bu grupta İzmir adına bir de üzünç yaşanıyor. Mali sorunlar yüzünden puanları silinen ve ligin alttan ikinci sırasına adeta demir atan İzmir’in başka bir köklü takımı Karşıyaka’nın kalan haftalarda en yakın rakibine yedi puan uzakken lige tutunması zor gözüküyor. Bir zamanlar Göztepe’nin yaşadığı akıbete doğru giden bu köklü kulübün içinde bulunduğu duruma bir an önce çare üretmesi İzmir ve Türk futbolu adına beklentim.

2. Lig Kırmızı Grupta ise Menemen Belediyespor 58 puanla lider. Onu 56 puanlı Hatayspor ve 55’er puanlı Afyonspor ile Sivas Belediye takip ediyor.

NEDEN OLMASIN?

İzmir’de Süper Lig’de Göztepe Avrupa hesapları yaparken, PTT 1’de Altınordu Süper Lig için “Neden olmasın?” demeye başladı. Altay ve Menemen ise 2. Lig’de gruplarında lider ve onlar da PTT 1. Lig hesabı yapıyor. İzmir, Türk futbolunda mesafe alma yolunda ve bu sezon İzmir’in sezonu olabilir. Bir zamanlar Göztepe, Altınordu, Altay, Karşıyaka, İzmirspor ve Ülküspor ile Türk futbolunda adını duyuran İzmir’in ayak sesleri yeniden duyuluyor. Şimdilik Göztepe, Altınordu ve Altay o eski tarihi izlekten gidiyor. Gelecek sezonlar ise bu motivasyonla onları en azından Karşıyaka, Menmen ve Bucaspor da izleyecektir.