Youtube çağımızın en ilginç mecralarından biri. Birçok insanı cezbeden özellikleriyle, içerik üretmeye iten hepimizin bağlı olduğu bir makina. Bu çağın kendini ifade etme hürriyeti alanı. Televizyon çağının kibirli kanallarını yerle bir eden bir ihtişama sahip olsa da endişe verici yanları da yok değil. Önceleri bir izlence biçiminde bilgisayarlarda yer bulan site, şimdilerde herkesin kendini göstermek istediği bir alan.

                Kendini ifade etme alanları azaldıkça hayat başka kapılar açmakta mahirdir. Hayatımızın bu önemli aygıtı, sadece ülkemizle değil, tüm dünya insanları ile kullandığınız dile göre sizi komşu yapmakta. Ben de kendimi ifade edebileceğim yeni bir alan olarak gördüğüm bu aygıtı kullanmakta karar kıldım. Evet kardeşimin “abim youtuber olduuu” dediği durum budur. Evet bizi boğan içeriklerden, biraz daha kendi deneyimlerimi paylaştığım, birlikte eğlenebileceğimiz anların çoğaldığını göstermek istediğim için YouTube’da Road And Art adında bir kanalla sizlere merhaba diyorum. Youtube arama bölümüne “flamingoyu takip et” yazdığınızda içeriklerimle karşılaşabilirsiniz.

                Ümit Kartal yıllar önce bir televizyon fikrini ortaya attığında ona biraz şaşkın biraz da acaba nasıl olur diye bakmıştım. Özellikle Facebook’ta muazzam bir izleyici kitlesini bulan İz Tv, sonraları bugün birçok yerel kanaldan çok daha iyi bir stüdyo yaparak bu işe nasıl ciddiyetle baktığını gösterdi. Üretimleri birbirinden farklılaştırarak bir dil yakaladı ve İzmir için vazgeçilmez bir kanal haline geldi. Gerek sunucularının bakış açısı gerekse konu ve konukları ile şu anda en çok izlenen internet kanallarından biri. Bu benim için biraz yeni bir şeydi ve üstünde düşünmeme yol açtı. Yaz aylarında, festivallerde birlikte ürettiğimiz içerikler oldukça keyifli geçti. Bu yüzden biraz daha farklı yerleri görme deneyimi üstünden kendimi bu alanda ifade etmek üzerine bir yol açmaya karar verdim. İz Tv içinde konuklarımızın olacağı festival programlarına devam elbette.

                Başka kapıları açma konusunda ne kadar becerikli olabileceğimizi zaman gösterecek. Birlikte üretmenin mutluluğuyla haftan ilk gününden, herkese güzel bir hafta diliyorum.

                Beşiktaş’ın şampiyonluğa yürüdüğü, Altay’ın Süper Lig’e çok yaklaştığı günler olarak da tarihe not düşülsün bu günler için.