“Flamingo Kültür ve Sanat Günleri” adını doğada nadide bulunan bir kuş olan ve İzmir’in simgelerinden biri haline gelen Flamingolardan alıyor. 11, 12 ve 13 Ekim tarihlerinde, İzmir Fuar Kültürparkta sanatseverlerle buluşacak olan festivalde üç gün boyunca konserler, söyleşiler, imza günleri, belgesel gösterimi, fotoğraf sergisi ve fotoğraf safarileri yer alıyor. Kültürparkı yeniden yaşanan bir mekan haline getirmek, doğa ve çevre bilincini yerleştirmek amacıyla yola çıkan “Flamingo Kültür ve Sanat Günleri” bu yıl ilk kez düzenleniyor.

Müzik ve Gençlik Dergisi olan “RollLife” Dergisini geniş kitlelere tanıtmak amacıyla hayata geçirilen festival, aynı zamanda halkı kültür sanat etkinlikleriyle de buluşturmayı hedefliyor. Türkiye’de bir dönem müzikseverlerin vazgeçilmezi olan Hey dergisinin yerini almaya aday olan RollLife Dergisi, Hey Dergisinin yayınlandığı dönemde yarattığı heyecanı yakalamayı başarıyor. Bu nedenle, “Flamingo Kültür ve Sanat Günleri” RollLife Dergisinin öncülüğünde gerçekleştiriliyor, doğa ve çevre bilincine de dikkat çekiyor. 

Dünyanın en büyük yapay üreme adası olan İzmir Kuş Cennetinde her yıl 20 bin Flamingo kuluçkaya yatıyor. Kuşların rahatsız edilmemesi için özel önlem alınan adada kuluçkaya yatan flamingolar beslenme ihtiyacı için yumurtadan ayrıldıklarında yumurtayı koruma görevini kısa süreliğine eşlerine devrediyorlar. Göçmen kuşların bu bölgede konaklaması, kış mevsimini burada geçirmeleri ve kuluçkaya yatmaları doğal döngünün korunması adına çok önemli. “Flamingo Kültür ve Sanat Günlerine” destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Flamingoların da başkanı olacağım” sözünden ilham alan festival adını Flamingo olarak belirliyor. Çeşitli sanat etkinliklerinin yanı sıra festivalde fotoğraf sanatına özel bir yer ayrılıyor. Fotoğraf sanatçıları Esat Erçetingöz ve Kenan Seven’in “Doğa Fotoğrafları” Sergisi sanat günleri boyunca gezilebilecek. Festival boyunca, Sasalı Kuş Cennetine fotoğraf severler için her gün foto safariler düzenlenecek. Bunun yanı sıra Ragıp Taranç’ın yönetmenliğini yaptığı “9/8 Zenne” Belgeseli de gösterilecek.

Festival programı içerik ve nitelik açısından çok zengin hazırlanmış. Yılmaz Karakoyunlu, ,  Okan Yüksel, Hüseyin Yurttaş, Gözde Yener Birman, Belma Alper Uğurlu, Yusuf Alper gibi değerli kalemlerin kitaplarını imzalayacakları imza günlerinin yanında, Zeynep Altıok Akatlı, Engin Önen, Gülşah Elikbank, Özcan Yüksek, Prof. Dr. Mehmet Sıtkı gibi kıymetli isimlerin katılacağı söyleşiler, Fokus, Defans, İdlin Arshinova, 21.Peron, Umut Özensoy Quartet, Evrim Özkaynak gibi sevilen sanatçıların ve müzik gruplarının yer alacağı konserler gerçekleştirilecek. Üç gün sürecek olan sanat günlerinde, kitap, plak, yiyecek içecek stantlarıyla sağlık kuruluşlarının, spor ve eğitim mümessillerinin de stantları fuar alanında yer alacak. Bu yıl birincisi gerçekleştirilen “Flamingo Kültür ve Sanat Günleri” özellikle halka açık ve ücretsiz olarak düzenleniyor. Nedenini organizasyonun genel koordinatörü Prof. Dr. Erkan Sevinç şöyle açıklıyor. “İzmir’in arka sokaklarında yaşayanların sanat ve kültüre ulaşması adına Flamingo Kültür ve Sanat Günlerini özellikle halka açık ve ücretsiz olarak yaptık” diyor.