Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, basın toplantısında soruları yanıtlıyor.

Ali Koç'un açıklamalarının satır başları şu şekilde:

"Duyumlarımızdan bazı endişelerimiz vardı, dünkü açıklamaları beklemek istedik. Pazar günü kısıtlamaların devam edeceğini hesap edemedik. Yeni bir duyuru yapmamız gerekiyor. 12-13 Haziran'ı 1 gün geriye çekmek, hukuken mümkün değil, mahkemelik bir konu bile olabilir."

"İkinci seçenek için de çok konuştuk ama hepimizin ilk defa karşılaştığı bir durum. Sabit tutalım, özel bir izin alabilir miyiz dedik. Pazara sabit kalabilir miyiz diye çalışıyoruz, zor görünüyor. Olursa bizler için çok çok iyi olur."

"Olmadığı takdirde, yarın geceye kadar yeni duyuru yapacağız. Onu yaparsak da seçim 25-26'sına kalacak."

"Herkesin vakıf olduğu bir konu var, nisan ayında şampiyon, yok efendim Zorlu sezonu, Dilmen, Tatlı sezonları... Sonuç ortada. Bunları dillendirenler, bir daha bu konulara girmiyorlar. Bu bir norm haline geldi."

"Bu herkesi ilgilendiren ve bir o kadar da rahatsız eden bir konu. Bu her sene devam ediyor. Bundan sonra sistemi değiştiremiyorsak, kendimizi değiştireceğiz demiştim."

"Bizim dirençle karşılaşmamızın sebebi, biz eski köye yeni adet getirmeye çalışıyoruz. Uygun bir dille, centilmence, ortamı germeden de başarının gelebileceğini, adil rekabetin marka değeri için ne kadar önemli olduğunu belirttik."

"Bazıları tarafından naif, bazıları tarafından saf karşılanmış olabilir. Saf ve dürüst olmayı, algı operasyonu yapan kişilere tercih ederim. Umarım böyle olanların sayısı daha da artar, bu sektörün değişmesi lazım."

"Niye hep FeNerbahçe? Bu Fenerbahçe'nin belki de büyüklüğüyle de paralel bir durum. Bir rakibimiz seçimlere gidecek, hiçbir aday Fenerbahçe'yi dilinden düşünmüyor. Aynı durumu Fenerbahçe'nin adaylarından duyamıyorsunuz."

"Hep imalar ve algılar, Fenerbahçe üstünden yapılıyor. Bir kulübün çimcisinden, en üst seviyesine kadar bunu söylüyorlarsa bu bir stratejinin ürünüdür. Şaşırmadık, üzüldük."

"İnşallah bütün başlanlık dönemimi bir hocayla geçiririm dedim, hoca konusunda hedeflediğimiz kan uyuşmasını bir türlü yakalayamadık. Bu değişikliği yaptıkça birçok şey zincirleme etkileniyor. Biz de aynı hocayla devam ediyor olmayı isterdik."

"Emre Belözoğlu'na teşekkür ederim. Bugüne kadar yaptığı tüm hizmetler için teşekkür etmek istiyorum. Kendisinden ne istediysek, saf duygularla elinden gelenin en iyisini yapmak üzere, elini taşın altına koydu. Birçok konuda büyük artılar getirdi. En büyük hayali teknik direktör olmak olan bir insanın bu riski alma mecburiyeti yoktu. O geldikten sonra Fenerbahçelilerin beklentisine çok daha yakın bir seviyede futbol oynandı. Biz şampiyonluğu Sivas maçında kaçırdık."

"Emre Belözoğlu'na müteşekkirim. Bizden önce de yaptığı hizmetler dahil olmak üzere yaptığı her şey için teşekkür ediyorum. Yöneticiyken tanıdım. Yönetici değilken de tanıdım. Başkanken harcadığımız mesaide çok daha yakından tanıma fırsatım oldu"

"10-15 sene sonra Emre Belözoğlu çok başarılı olacak. Ama bugün kredimiz yok. Bu riski alamayız. Emre için de haksızlık olacak"

Editör: Haber Merkezi