İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ve İzmir Moda Tasarımcıları Derneği, Diva Dergisi katkıları ile gerçekleşen organizasyonun ilk gününde White House, Burak Çiçek ve Nazlı Terzioğlu imzalı kreasyonlar İzmirli moda tutkunlarının beğenisine sunuldu.

Fashion Week’in ilk gün defileleri kapsamında 2018’e damga vuracak iddialı kreasyonlarla podyuma çıkan mankenler, İzmirlilerden büyük alkış toplamayı başardı. Düz renkli kumaşların ağırlıkta olduğu tasarımlarla görücüye çıkan yeni kreasyonlarda, dik ve enine çizgilerin yanı sıra dantel ve pul detaylar da dikkat çekti. Açılış defilesinde sergilenen gelinlik modelleri ise, geleneksel tarzla modern çizgileri harmanlayan tasarımlarıyla büyük ilgi topladı.

Dernek olarak özgün tasarımları destekleyen her türlüyü projeye destek vermeyi sürdüreceklerini belirten EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Atınç Abay, “Fashion Week, başından itibaren organizasyonun içerisinde yer alarak İzmir’e kazandırdığımız büyük değerlerden yalnızca birisi. Özgün tasarımların podyumda boy gösterdiği bu önemli etkinlik sayesinde modanın kalbi İzmir’de atıyor. Dernek olarak tasarımcılarımızı desteklemeye, sektörde yeni ufuklar açacak her türlü projenin içerisinde yer almaya devam edeceğiz. Şimdiden önümüzdeki yıllarda gerçekleştireceğimiz etkinliklerin heyecanı içerisindeyiz” dedi.

Üç gün boyunca İzmir’i modanın başkenti yapacak olan Fashion Week kapsamında, sektöre katkı sağlayacak moda sohbetleri ve farklı kreasyonların görücüye çıkacağı defileler düzenlenmeye devam edecek.

Editör: Haber Merkezi